Acasă Politic Opinie: Asta DA strategie…

Opinie: Asta DA strategie…

DISTRIBUIȚI

123408 – 14102013 – În ultimul an, să zicem, am fost intoxicați cu ceea ce se vrea cel mai tânăr și cel mai curat partid de dreapta din România, continuatorul reformelor structurale începute de Traian Băsescu. Câțiva oameni, cu trecut ceva mai puțin controversat și al căror nume nu a fost implicat recent în scandaluri financiare (mai ales!), au părăsit PDL (eu aș zice că au fost mutați) în noul partid. Cum s-ar spune, mai curați, mai uscați. Un recent interviu al tânărului lider de partid – Eugen Tomac – relevă însă cât de adâncă a fost această mișcare de strategie a Dreptei. Dincolo de faptul că opoziția a părut că are mai multe voci (deși în esență mesajele sunt aceleași), Mișcarea Populară nu a făcut altceva decât să atragă alte voci care în cele din urmă vor sfârși tot în PDL sau, poate, chiar într-un mare partid de dreapta care să se opună socialiștilor reprezentați de PSD.

Ceea ce este însă interesant la acest partid și se pare că au fost singurii care s-au gândit la aceste resurse este atragerea și folosirea electoratului din afara granițelor. Iar acest lucru l-a rostit răspicat chiar Eugen Tomac, la Chișinău. Acesta a făcut două afirmații: că în cele din urmă Mișcarea Populară se va întoarce în PDL și că intenționează să promoveze pe listele electorale români din diaspora.

Dacă ținem cont de numărul mare de cetățenii care au fost acordate înaintea alegerilor anterioare și că votul românilor din afara granițelor a fost decisiv în competiția prezidențială, încercați să vă imaginați care va fi rezultatul includerii pe listele electorale a unor români din străinătate. Asemenea prezențe pe listele electorale, în condițiile în care românii dn țară sunt sătui de politicieni (vedeți scandările ultimelor proteste) vor impulsiona participarea la vot a românilor din afara granițelor. Acest lucru va fi doar în folosul Dreptei, care își va spori șansele de reușită în alegeri.

Iar acest lucru este valabil chiar și pentru alegerile europarlamentare, dacă manevra va fi pună în practică pentru alegerea eurodeputaților. În plus, printr-o asemenea strategie, Dreapta românească ar putea deschide poarta Parlamentului European pentru cetățeni care, deși provin din state care nu sunt membre ale Uniunii Europene, sunt cetățeni români.

Asta DA strategie … Antuanela Roșioru, www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.