Acasă Anchete DGA: Persoane reținute pentru infracțiuni de corupție în legătură cu avizarea documentației...

DGA: Persoane reținute pentru infracțiuni de corupție în legătură cu avizarea documentației de recepție a unui bloc de locuințe

DISTRIBUIȚI

 172163 – 21052024 – Două persoane din județul Iași, respectiv un angajat al Inspectoratului de Stat în Construcții și un responsabil tehnic de execuție, au fost reținute ieri, 20 mai a.c., de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, pentru cercetări privind suspiciunea săvârșirii unor infracțiuni de corupție, după o serie de activități de procedură penală desfășurate împreună cu ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași.

În cauză sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de luare de mită de către un angajat al Inspectoratului de Stat în Construcții, faptă comisă prin intermediul altor 2 persoane, cercetate pentru complicitate la luare de mită, în scopul avizării favorabile a unei documentații pentru recepția unui imobil, respectiv un bloc de locuințe.

În fapt, suspectul inspector în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții Iași a solicitat unui investitor imobiliar, denunțător în cauză, prin intermediul altui suspect (responsabil tehnic de execuție), să-i remită 6 sisteme de aer condiționat cu 6 module Wi-Fi, în schimbul semnării procesului verbal de recepție finală a investiției. La momentul când a pretins aceste bunuri, inspectorul ISC Iași a indicat inclusiv societatea comercială de la care denunțătorul urma să achiziționeze produsele respective, societate al cărei reprezentant este suspect pentru complicitate la luare de mită.

Pentru documentarea probatoriului, în cursul zilei de ieri, ofițerii DGA – SJA Iași, la delegarea și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, din care 3 la locuințele suspecților și una la sediul societății comerciale.

Cu ocazia percheziției efectuată la inspectorul ISC Iași, au fost identificate și ridicate toate cele 6 sisteme de aer condiționat menționate, cu modulele Wi-Fi aferente, în valoare totală de 20.070 lei, primite cu titlu de mită anterior.

Totodată, au fost puse în executare 3 mandate de aducere la unitatea de parchet față de cele trei persoane, iar în urma audierii, a fost pusă în mișcare acțiunea penală, două dintre acestea fiind reținute pentru 24 de ore pentru continuarea cercetărilor în vederea stabilirii întregii activități infracționale. În cursul zilei de astăzi, cei doi urmează a fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

La activități s-a beneficiat de sprijin din partea Inspectoratului de Poliție al Județului  Iași, al Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași și Brigăzii Operațiuni Speciale Iași.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.