Acasă Anchete Interne Întâlnire de lucru între conducerea DGA și cea a SPIA din Republica...

Întâlnire de lucru între conducerea DGA și cea a SPIA din Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

 172188 – 23052024 –  Miercuri, 22 mai 2024, conducerea Direcției Generale Anticorupție, reprezentată de comisar-șef de poliție Ciprian Ovidiu Antohe, director general, a primit vizita delegației din cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova, condusă de comisar – șef de poliție Dorin Vrednic, șef al SPIA.

Cu acest prilej, în cadrul discuțiilor bilaterale au fost abordate chestiuni legate de cooperarea și schimbul de experienţă în domeniul prevenirii, investigării şi urmăririi penale în cazurile de corupţie.

Scopul întâlnirii de lucru l-a constituit dezvoltarea dialogului bilateral activ și a strânsei cooperări pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor de corupție în care poate fi implicat personalul celor două ministere, în vederea creșterii gradului de încredere al cetățenilor care tranzitează punctele de frontieră în instituțiile polițienești. De asemenea, se are permanent în vedere realizarea schimbului de bune practici, atât în ceea ce privește identificarea/analizarea riscurilor și vulnerabilităților specifice, cât și în domeniul combaterii infracțiunilor de corupție.

Din data de 10 februarie 2015, între Direcția Generală Anticorupție și Serviciul Protecție Internă și Anticorupție  a fost încheiat un Protocol de cooperare în domeniul prevenirii și combaterii corupției, în cadrul căruia au fost stabilite, conform Planului de acțiune pentru perioada aprilie – decembrie 2024, o serie de acțiuni preventive programate în comun în punctele de trecere a frontierei Galați/Giurgiulești și Oancea/Cahul.

În acest context, au avut deja loc două activități comune, atât în Republica Moldova, la Cahul, cât și în România, la Galați, organizate, din partea DGA, de către Serviciul Județean Anticorupție Galați și Serviciul Județean Anticorupție Vaslui.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.