Acasă Politic Rep. Moldova: Dacian Cioloș entuziasmat de relația cu Rep. Moldova

Rep. Moldova: Dacian Cioloș entuziasmat de relația cu Rep. Moldova

DISTRIBUIȚI

123416 – 14102013 – Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloș, consideră că există toate șansele pentru parafarea Acordului de Asociere intre de catre Republica Moldova si UE, summit-ul Parteneriatului Estic, de la Vilnus, la inceputul lunii noiembrie, și pentru semnarea lui într-un timp relativ scurt, adică într-un an de zile. Declarațiile au fost făcute într-un interviu pentru Unimedia.info.

„Republica Moldova a avansat foarte bine până acum și tocmai de asta suntem în pragul parafării Acordului de Asociere. Acum parctic lucrurile depind pe Acordul de Asociere de UE pentru ratificarea lui”, a precizat Cioloș.

Și pe partea de liberalizare a vizelor Republica Moldova a avansat foarte mult.

„În pregătirea pentru liberalizarea regimului de vize știu (…) că Republica Moldova este foarte avansata și cred că e prima țară din regiune care a ajuns să îndeplinească practic toate criteriile cerute de Comisia Europeană. Foarte probabil într-un timp scurt Comisia Europeană va propune statelor membre și trecerea la această procedură de liberalizare a vizelor”, a declarat comisarul european.

Comisarul european pentru Agricultură mai spune că acest Acord de Asociere și Acordul de Liber Schimb creează oportunități pentru modernizarea economiei și a unor instituții din RM nu doar pentru a corespunde anumitor principii europene, dar și pentru a îmbunătăți serviciile pentru proprii cetățeni. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.