Acasă Politic Bruxelles: Ministrul Duşa: România este interesată de măsurile pentru industria apărării menite...

Bruxelles: Ministrul Duşa: România este interesată de măsurile pentru industria apărării menite sa sprijine IMM-urile

DISTRIBUIȚI
Mircea_Dua

124274 – 19112013 – A doua zi de dezbateri a Consiliului Afaceri Externe în formatul miniştrilor apărării, care se desfăşoară la Bruxelles, a debutat cu prezentarea priorităţilor pe anul 2014 ale Agenţiei Europene pentru Apărare (EDA) şi a raportului anual al acesteia cu privire la cheltuielile statelor membre în domeniul apărării, potrivit unui comunicat al MApN. Miniştrii apărării au salutat eforturile Agenţiei privind dezvoltarea proiectelor europene: realimentarea în zbor a aeronavelor, sisteme de avioane fără pilot, apărarea cibernetică şi altele.

            Tot marţi, au fost programate două sesiuni de lucru în cadrul Consiliului Afaceri Externe în formatul miniştrilor apărării: pregătirea Consiliului European din decembrie 2013 şi operaţiile şi misiunile UE, cu accent pe EUTM Mali şi Operaţia Eunavfor Atalanta.

Referindu-se la Consiliul European din decembrie, ministrul Mircea Duşa a reiterat ideea potrivit căreia acest eveniment are o particularitate aparte, şi anume conexiunea extinsă între dezvoltarea capacităţilor militare şi industria de apărare.

            Una dintre temele prioritare este capacitatea UE de a acţiona ca furnizor de securitate contribuind la pacea şi stabilitatea internaţională. În acest sens, ministrul Mircea Duşa a apreciat importanţa procesului de consolidare a industriei de apărare şi rolul unei baze tehnologice competitive în dezvoltarea capacităţilor militare europene.

            „Pentru România, un interes aparte îl constituie măsurile menite să sprijine întrepinderile mici şi mijlocii. Măsurile coerente la nivel european vor contribui la consolidarea bazei tehnologice şi industriale europene şi la asigurarea unui mediu concurenţial echitabil”, a mai declarat ministrul român. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.