Acasă Politic Bucureşti: Tinerii din mediul rural vor primi o suprafaţă mai mare pentru...

Bucureşti: Tinerii din mediul rural vor primi o suprafaţă mai mare pentru construirea locuinţelor

DISTRIBUIȚI
Victor_Paul_Dobre

Victor_Paul_Dobre124273 – 19112013 – Plenul Camerei Deputaţilor, for decizional, a adoptat marţi propunerea legislativă pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală. Iniţiativa aparţine viceliderului Grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor,

Victor Paul Dobre, şi a beneficiat de sprijinul parlamentar al deputaţilor liberali.

            Legea nr. 15/2003 vizează reglementarea regimului atribuirii, la cerere, pentru tinerii cu vârste de până la 35 de ani a unui teren aflat în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale pentru construirea unei locuinţe proprietate personală. În urma adoptării iniţiativei liberale a deputatului Dobre, suprafaţa de teren acordată tinerilor din mediul rural creşte de la 250 mp-500mp, cât era prevăzut în lege până acum, la 250-1000 mp.

            ”Am primit numeroase sesizări din partea aplicanţilor – primari – din mediul rural care au sesizat că suprafaţa maximă – 500 mp – stabilită prin lege este insuficientă în mediul rural deoarece locuinţa, anexele gospodăreşti, căile de acces şi zona de protecţie între vecini însumează întreaga suprafaţă de teren atribuită. Având în vedere că în mediul rural construcţiile – locuinţele, anexelor pentru animale, furaje, lemne, adăposturi pentru animale -, se fac pe orizontală, este necesară atribuirea unei suprafeţe mai mari de teren”, susţine deputatul Victor Paul Dobre în expunerea de motive a actului normativ.

            De altfel, din analiza efectuată din punct de vedere cadastral şi funciar gospodăriile tip din mediul rural sunt de minim 1.000 mp.

            ”În vederea unei corecte aplicări a legii, prin prezenta propunere legislativă se intenţionează completarea textului de lege privind suprafaţa atribuită tinerilor din mediul rural. Prin modificarea textului, legea va deveni mai clară pentru aplicanţii solicitanţi şi pentru factorii care analizează dosarul şi hotărăsc aprobarea cererii şi atribuirea suprafeţii terenului sau, după caz, respingerea acesteia”, se mai arată în argumentaţia proiectului. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.