Acasă Politic Bucuresti: ”Avocatul Diasporei”, în stand-by

Bucuresti: ”Avocatul Diasporei”, în stand-by

DISTRIBUIȚI

123964 – 06112013 – Deputatul Ovidiu Raețchi a anunțat Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor că, momentan, a decis retragerea proiectului privind modificarea și completarea Legii Avocatului Poporului. Anunțul a fost făcut de deputat după ce Consiliul Economic și Social a dat aviz nefavorabil inițiativei legislative.

Raețchi a anunțat că, pentru a pune în acord propunerile sale cu normele de tenhică legislativă, Constituția și legislația în vigoare va reanaliza propunerea și ulterior o va reintroduce în circultul legislativ, cu susținerea tuturor parlamentarilor de Diasporă și a membrilor comisiei de specialitate.

Ovidiu Raețchi propusese crearea unei instituții care să apere drepturile românilor din afara granițelor, care au posibilități reduse de a interacționa cu instituțiile statului român. Noua instituție ar trebui să verifice corectitudinea și celeritatea procedurilor administrative dezvoltate de instituțiile publice românești și reprezentanțele statului român. De asemenea, aceasta ar trebui săraporteze abuzurile comise de instituțiile publice administrative și diplomatice și să ia măsurile pentru corectarea inneficențelor și întârzierilor în administrație și diplomație care îi afectează negativ pe cetățenii români care trăiesc în străinătate.www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.