Acasă Politic Bucuresti: Deţinuţi şcoliţi pe bani europeni

Bucuresti: Deţinuţi şcoliţi pe bani europeni

DISTRIBUIȚI

124009 – 07112013 – Penitenciarul Bucureşti Rahova împreună cu Asociaţia Economeq desfăşoară, în perioada 10 octombrie-10 noiembrie 2013, proiectul ,,Scrie si spune pe bune!,,. Proiectul se adresează persoanelor private de libertate cu vârste cuprinse intre 18 si 21 de ani, este finanţat de Comisia Europeana prin programul

,,Tineret in Acţiune,, , 1.2: ,,Iniţiativa Tinerilor,, şi este orientat către dezvoltarea calităţii sistemelor de susţinere a activităţilor de tineret şi capacităţilor organizaţiilor societăţii civile în domeniul tineretului (YiA-P).

Ca instituţie publică, Penitenciarul Rahova Bucureşti îşi propune să implice tinerii custodiaţi în activităţi special concepute pentru problematica excluderii, intolerantei, sărăciei sau educaţiei deficitare.

Conceptul întregului proiect este unul creativ, prin alăturarea armonioasa a unor activităţi de factura diferita : scriere creativa, storytelling, jocuri de gândire creativa, exerciţii de arta prin tehnici inovative, workshop de ilustraţii creative.

Principalele obiective propuse sunt: familiarizarea membrilor echipei de proiect si a grupului selectat de tineri cu metode de terapie, autocunoaştere si dezvoltare personala prin scris creativ, scris terapeutic si povesti terapeutice; dezvoltarea competentelor membrilor echipei de proiect de a lucra cu tineri, îndeosebi cu tineri aflaţi in risc social; înlesnirea manifestării tolerante a comunităţii privind tinerii aflaţi în detenţie.

Implementarea acestui proiect va oferi beneficii atât Penitenciarului Bucureşti Rahova în privinţa dezvoltării bunelor practici de lucru cu tinerii , cât şi comunităţii, prin implicarea activă a persoanelor motivate şi formate profesional în domeniul dezvoltării competenţelor tinerilor defavorizaţi. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.