Acasă Politic Bucuresti: DIICOT cere inchisoare pentru doi fosti ministri

Bucuresti: DIICOT cere inchisoare pentru doi fosti ministri

DISTRIBUIȚI

123904 – 04112013 – DIICOT a cerut, luni, prin procurorul de sedinta, pedepse cu executare pentru fostii ministri Codrut Seres si Zsolt Nagy, precum si pentru ceilalti inculpati din dosarul privatizarilor strategice, dupa ce a aratat ca dovezile de la dosar probeaza infractiunile de care acestia sunt acuzati.

Instanta suprema judeca, luni, ultimul termen din acest dosar, la care procurorul si avocatii inculpatilor prezinta judecatorilor pledoariile finale din proces.

Primul care a vorbit a fost procurorul DIICOT, care le-a cerut magistratilor condamnarea la pedepse cu executare a tututor inculpatilor.

Anchetatorul a aratat ca toate dovezile DIICOT probeaza aderarea, sprijinirea si complicitatea la faptele unui grup infractional organizat, precum si fapta de tradare prin transmiterea de secrete, pentru care este judecat Seres.

Avocatii inculpatilor pledeaza vinovatia partiala sau chiar nevinovatia clientilor lor. Dupa ce vor analiza pledoariile celor doua parti, precum si actele din dosar, magistratii se vor pronunta.

Fostii ministri Seres si Nagy sunt acuzati ca, in perioada 30 mai 2005 – 21 noiembrie 2006, ar fi furnizat informatii confidentiale despre licitatii organizate de minister pentru consultanta sau privatizarea unor societati, precum Electrica Muntenia Sud, Romaero Bucuresti si Avioane Craiova sau SN Radio Comunicatii SA.

Totodata, Codrut Seres si Zsolt Nagy ar fi incercat sa distorsioneze vanzarea unui pachet de 8% din actiunile Petrom si sa influenteze rezultatul unei licitatii privind alegerea consultantului international pentru listarea la bursa a pachetului de 46% din actiunile detinute de statul roman la Romtelecom. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.