Acasă Politic Bucuresti: Blaga: Ne pregatim pentru aderarea la Schengen la calendele grecesti

Bucuresti: Blaga: Ne pregatim pentru aderarea la Schengen la calendele grecesti

DISTRIBUIȚI

123905 – 04112013 – Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni ca afirmatiile comisarului european pentru Justitie, Viviane Reding, potrivit carora in Romania nu este respectat statul de drept s-ar putea reflecta intr-un raport MCV negativ si o amanare a intrarii tarii noastre in Schengen.

„Ce s-a intamplat in vara trecuta stim cu totii. Si Reding si ceilalti de la Bruxelles, celelalte oficialitati, au analizat cu multa atentie declaratiile din ultima perioada ale premierului, cand, din nou, au inceput atacurile la institutii fundamentale ale statului, la Curtea Constitutionala”, a spus Blaga. Acesta a reamintit afirmatiile premierului referitoare la decizia Curtiia Constitutionala in cazul Codului insolventei. ”Lucrurile acestea nu fac decat foarte mult rau Romaniei si, e clar, ne vom pregati de un raport MCV din nou negativ si din nou vom discuta despre intrarea in Schengen la calendele grecesti”, a afirmat Blaga, inainte de sedinta BPN al PDL.

Intrebat daca in opinia sa pentru „abateri” de genul celor pe care le-a mentionat este nevoie de sanctiuni la nivelul UE, Blaga a spus: „Nu, nu cred ca se va ajunge pana acolo. Din pacate, este sanctionat poporul roman, nu sunt sanctionati doar domnul Ponta si USL-ul”.

Reamintim ca Viviane Reding, comisarul european pentru Justitie, a mentionat intr-un interviu acordat publicatiei „Die Zeit” ca Romania si Ungaria printre tarile in care statul de drept nu este respectat sau este chiar pus sub semnul intrebarii. – www.promptmedia.ro


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.