Acasă Politic Bucuresti: Seful diplomatiei romane despre sensibilitatile relatiei cu Rusia

Bucuresti: Seful diplomatiei romane despre sensibilitatile relatiei cu Rusia

DISTRIBUIȚI

123906 – 04112013 – Romania importa produse rusesti de 3 miliarde de dolari pe an si exporta de 1,4 miliarde de dolari. Ministrul de Externe al Romaniei, Titus Corlatean, vrea ca Romania sa reduca acest deficit. „In 2012 nivelul schimburilor economice a fost in jur de 4,4 miliarde de dolari, din care aproximativ 3 miliarde

au fost exporturile ruse. Este un deficit consistent, pe care am vrea sa-l schimbam. Oamenii de afaceri din Romania isi doresc sa intre pe piata rusa. Exista insa si anumite sensibilitati”, a declarat Titus Corlatean, ministrul de Externe al Romaniei, intr-un interviu pentru Romania libera.

In seria de lucruri sensibile din relatia Romaniei cu Rusia, Corlatean a enumerat problema tezaurului romanesc si acceptarea de catre Rusia a realizarii unor cimitire pentru soldatii romani cazuti pe frontul de est in al Doilea Razboi Mondial.

„Noi avem incredintarea ca tezaurul exista si este in continuare la Moscova”, a spus Corlatean, aratand ca acest subiect va fi in continuare discutat in intalnirile cu partea rusa. O deschidere mai mare a primit din partea ministrului de Externe rus, Serghei Lavrov, problema cimitirelor pentru soldatii romani.

„Nu exista deocamdata un cimitir al celor care au cazut efectiv in lupta, desi exista mici portiuni cu romanii care au murit in lagarele NKVD.

Serghei Lavrov a fost de acord pe loc ca partea romana sa construiasca acest cimitir, cel mai probabil langa Volvograd, fostul Stalingrad, acolo unde au cazut foarte multi ofiteri si soldati romani”, a spus ministrul de Externe. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.