Acasă Politic Bucuresti: Șeful Detasamentului de Pompieri Curtea de Argeș, trimis în judecată

Bucuresti: Șeful Detasamentului de Pompieri Curtea de Argeș, trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

123954 – 06112013 – Procurorii militari din cadrul DNA au dispus trimiterea în judecată a locotenent colonelului Nicolae Pioarcă – comandantul Detașamentului de Pompieri Curtea de Argeș, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în perioada 1994 – 2012, prin exercitarea abuzivă a atribuțiilor funcției de conducere pe care a ocupat-o, Pioarcă a dispus folosirea ilegală a autovehiculelor din dotarea subunității și a subordonaților săi la prestarea unor lucrări în timpul programului de lucru, în folosul său și al altor persoane fizice și juridice, cauzând astfel Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Puică Nicolae” al Județului Argeș un prejudiciu în valoare totală de 114.229,70 lei și obținând pentru sine și pentru alții un avantaj patrimonial în cuantum de 32.638,82 lei.

În vederea reparării pagubei și confiscării speciale a sumelor obținute ilegal, s-au dispus măsuri asigurătorii prin aplicarea sechestrului asupra unui imobil proprietate a inculpatului.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Militar București. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.