Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Chițoiu: „Traian Băsescu m-a rugat să-l mențin în funcție pe...

Bucuresti: Ministrul Chițoiu: „Traian Băsescu m-a rugat să-l mențin în funcție pe președintele CEC Bank”

DISTRIBUIȚI

124149 – 14112013 – Ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a declarat miercuri seara ca a fost sunat de presedintele Basescu, seful statului cerandu-i „un favor”.    „M-a sunat in urma cu doua-trei saptamani, m-a rugat sa il mentin in functie pe presedintele CEC Bank, Radu Ghetea”, a declarat ministru Chitoiu,

intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

            Ministrul a declarat ca i-a spus sefului statului la telefon ca Radu Ghetea va ramane in functie doar daca trece de evaluare.

            „Cred ca domnul presedinte Ghetea a dat fuga la Presedinte pentru a nu fi schimbat. I-am spus ca facem o evaluare a activitatii actualei conduceri. Daca a performat, ramane pe functii, daca nu…”, a continuat Daniel Chitoiu.

            Premierul Victor Ponta a declarat ca a fost si el informat despre aceasta discutie telefonica de catre ministrul de Finante.

            „Eu am fost informat, mi-a spus ca a fost sunat de presedintele Basescu, nu includea si partea cu rugatul”, a declarat premierul.

            Mai mult, Victor Ponta a fost ironic la adresa presedintelui si l-a luat peste picior spunand ca intelege daca seful statului vrea sa puna „o pila”. „Inteleg ca suna la miniostri, e in regula, ca sa puna o pila”, a spus premierul.

            Declaratia a fost facuta miercuri seara, la Guvern, in contextul in care Ioana Basescu, fiica presedintelui Traian Basescu, a luat, pe 9 septembrie 2013, un credit in lei de la CEC Bank, in valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpara un teren de 290 hectare din judetul Calarasi. Imprumutul a fost garantat cu soldurile prezente si viitoare ale unui cont deschis la CEC si cu terenul agricol achizitionat.

            De altfel, interventia lui Chitoiu vine la „doua-trei saptamani” dupa ce l-ar fi sunat Traian Basescu si doar la o ora dupa declaratiile extrem de dure ale presedintelui, facute de la Palatul Cotroceni.

            Presedintele Traian Basescu l-a atacat pe premierul Victor Ponta, pe care l-a facut „plagiator mic” si „mincinos”, dupa ce seful guvernului a anuntat o ancheta parlamentara care sa vizeze achizitia terenului agricol de catre familia prezidentiala, prin Ioana Basescu, si implicarea procurorului Papici in aceasta tranzactie. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.