Acasă Politic Bucuresti: Președintele ADS, urmărit penal

Bucuresti: Președintele ADS, urmărit penal

DISTRIBUIȚI

123951 – 06112013 – Procurorii au dispus începerea urmăririi penale și față de Ştefan Lucian Dan Mogoş, președintele Agentiei Domeniilor Statului (A.D.S.), pentru instigare la abuz în serviciu în formă continuată, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Din rezoluția de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că în perioada ianuarie-octombrie 2013, în exercitarea funcției de președinte al ADS, Mogoș şi și Vincențiu Relu Lucian Cuc (în calitate de director al Direcției strategie, managementul datelor și activităților din cadrul ADS) au instigat funcționarii din subordinea acestora cu atribuții în domeniul achizițiilor publice să încalce dispozițiile legale pentru favorizarea unor firme private, finalizate cu încheierea de contracte care prejudiciau bugetul instituției.
Totodată învinuiții au făcut presiuni cu amenințarea demiterii din funcție a funcționarilor din subordine, pentru ca aceștia să nu respecte procedurile legale de achiziție și să accepte încheierea contractelor în condiții păguboase pentru ADS.

De asemenea, cei doi au modificat programul anual de achiziții publice pe 2013 al ADS cu încălcarea bugetului de venituri şi cheltuieli prin realocări de fonduri de la repere necesare și utile companiei la altele nejustificate. În perioada iunie-octombrie 2013, învinuitul Ştefan Niculae, în calitate de președinte al Federației Naționale a Sindicatelor din Agricultură, Alimentație, Tutun, Domenii Conexe Agrostar s-a asociat cu Ilie Cristian Sandu, Ștefăniță Dragoș Gheorghiu, Ioan Florin Todea, Alexandru Bolla, Bogdan Rădulescu în vederea săvârșirii unei infracțiuni de șantaj împotriva unei persoane din cadrul Agrostar. Scopul șantajului era acela ca Ştefan Niculae să preia controlul patrimonial al Agrostar. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.