Acasă Politic SUA: Bill de Blasio îi ia locul lui Michael Bloomberg la Primăria...

SUA: Bill de Blasio îi ia locul lui Michael Bloomberg la Primăria New York

DISTRIBUIȚI

123970 – 06112013 – Democratul Bill de Blasio a câştigat cu uşurinţă alegerile pentru primăria New York-ului, înlocuindu-l în această funcţie pe miliardarul Michael Bloomberg, potrivit unor rezultate preliminare apărute în presa americană.

„Mulţumesc, New York City”, a scris într-un mesaj postat pe Twitter de echipa sa de campanie, la puţin timp după închiderea birourilor de vot.

Alături de acest mesaj apare o fotografie a lui Bill de Blasio, împreună cu soţia sa Chirlane şi cu ei doi copii metişi ai lor.

Bill de Blasio, care a promis o „schimbare fundamentală”, îl va înlocui în funcţie pe Bloomberg, actualul primar al oraşului, începând de la 1 ianuarie.

După Rudolph Giuliani (1994-2001) şi Michael Bloomberg (2002-2013), Bill de Blasio s-a poziţionat drept „progresist”, apărător al claselor mijlocii, al familiilor şi minorităţilor.

El a denunţat, zi de zi, inegalităţile de la New York, oraşul cu cei mai mulţi miliardari din lume, dar în care 21 la sută dintre locuitori trăiesc sub pragul sărăciei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.