Acasă Politic Ilfov: Unii angajatori din Ilfov nu știu să completeze registrul de evidență...

Ilfov: Unii angajatori din Ilfov nu știu să completeze registrul de evidență a zilierilor

DISTRIBUIȚI

123969 – 06112013 – Inspectoratul Teritorial de Muncă Ilfov a desfăşurat campania naţională privind respectarea de către angajatori a prevederilor Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri şi a normelor de aplicare a acesteia în domeniul agricol/pomicultură/viticultură/silvicultură

(exclusiv exploatări forestiere)/zootehnie/piscicultură, spectacole, producţii cinematografice şi autovizuale, publicitate, activităţi cu caracter cultural, manipulări de mărfuri, activităţi de întreţinere şi curăţenie şi a prevederilor legale privind prevenirea şi combaterea exploatării copiilor/tinerilor prin muncă în aceste domenii.

În exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri se regăsesc aspecte precum sustragerea beneficiarului de la obligaţia de a achiziţiona şi completa registrul de evidenţă a zilierilor, înţelegerea dintre beneficiar şi zilier, în urma căreia acesta din urmă prestează activitate cu caracter ocazional fără a fi înregistrat în registrul de evidenţă a zilierilor, nerespectarea de către beneficiari a duratei activităţii ocazionale, nedepunerea în termenul legal la inspectoratele teritoriale de muncă a registrului de evidenţă a zilierilor, folosirea în mod ilegal a forţei de muncă zilieră.

            Scopul acestei campanii a fost urmărirea modului în care beneficiarii respectă prevederile legale în domeniul relaţiilor de muncă cu privire la durata activităţii ocazionale, dovada plăţii remuneraţiei cuvenite zilierului, la sfârşitul fiecărei zile de lucru, înfiintarea şi completarea registrului de evidenţă a zilierilor, precum şi prezentarea acestuia organelor de control.

Drept urmare, inspectorii de muncă din cadrul ITM Ilfov au verificat 13 angajatori care foloseau zilieri în domeniile agricol, spectacole şi manipulări de mărfuri. Unii dintre angajatori nu şi-au înşuşit până la această dată, modul de a completa corect conform legii, registrul de evidenţă a zilierilor. Astfel că, pentru deficienţele constatate s-au dispus măsuri de intrare în legalitate. – – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.