Acasă Politic Bucuresti: Procurorul Angela Nicolae și fiul ei rămân în arest

Bucuresti: Procurorul Angela Nicolae și fiul ei rămân în arest

DISTRIBUIȚI

123994 – 07112013 – Procurorul Angela Nicolae şi fiul acesteia, Daniel Nicolae, – acuzaţi de trafic de influenţă în dosarul „Reţeaua Cărnii” -vor fi cercetaţi în continuare în arest după ce judecătorii ICCJ au respins recursul formulat de aceştia împotriva deciziei aceleiaşi instanţe prin care au fost arestaţi preventiv.

Angela Nicolae este cercetată pentru trafic de influenţă, iar fiul ei, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012-2013, Daniel Nicolae a cerut, în mai multe rânduri, şi a primit diferite sume de bani de la doi dintre învinuiţii din dosarul de evaziune, lăsându-i să creadă că, prin calitatea de procuror-şef de birou la Parchetul instanţei supreme, Angela Nicolae va putea influenţa obţinerea unor soluţii favorabile în dosarele penale în care erau cercetaţi.

Procurorii DNA o acuză pe Angela Nicolae că a primit de la învinuiţi, în mod repetat, sume de bani între 2.000 lei şi 5.000 lei. “Un mod de operare similar a fost folosit de inculpată şi în raporturile cu o altă persoană, administrator şi asociat în mai multe societăţi cu profil agricol.

Astfel, la data de 28 mai 2013, persoana respectivă a apelat la Angela Nicolae, care i-a promis că va interveni pe lângă un prim-procuror al unui Parchet de pe lângă Judecătorie, pentru a-i facilita unui prieten obţinerea unei soluţii favorabile în dosarul penal în care era cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi vătămare corporală din culpă. Ancheta penală a fost finalizată, dar nu în sensul promisiunii făcute de procuror, ci în sensul trimiterii în judecată a persoanei cercetate”, susţin anchetatorii.

Anchetatorii au depus la dosar şi stenograme din care reiese cum atât ea, cât şi fiul său cerea bani administratorilor unora dintre firmele implicate în acest caz. – www.promptmediua.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.