Acasă Politic Bucureşti: ANAF amână restricţiile

Bucureşti: ANAF amână restricţiile

DISTRIBUIȚI

124367 21112013 – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a suspendat pe termen nelimitat aplicarea noilor restricţii privind cantităţile de tutun, alcool şi alimente care pot fi aduse în bagaje personale din afara UE.

Potrivit ANAF, prevederile introduse la 15 noiembrie şi amânate iniţial pentru 1 decembrie au determinat aglomeraţie în vămi.

            „Întrucât soluţionarea aspectelor legate de implementarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală privind aplicarea de instrucţiuni speciale pentru unele categorii de bunuri introduse de către călători pe teritoriul României, în bagajele personale, necesită o perioadă mai lungă de timp, reintrarea în vigoare se va face la o dată care va fi comunicată ulterior”, se arată într-un comunicat al ANAF.

            Până la aplicarea acestui ordin, controlul vamal al bagajelor călătorilor va continua să fie realizat pe baza analizei de risc.

            ANAF a anunţat săptămâna trecută că suspendă ordinul până la 1 decembrie.

            La jumătatea lunii noiembrie, la granițele externe ale UE au intrat în viagoare o serie de restricţii privind bunurile care pot fi introduse în ţară în bagajele personale din afara UE, acestea ducând la o perioadă mai mare de aşteptare la controlul vamal, întrucât presupun completarea unei declaraţii.

            Astfel, o persoană va putea introduce în ţară, din afara UE, ţigări, alcool sau alimente o singură dată pe săptămână, în anumite limite cantitative – cel mult două pachete de ţigări, un litru de alcool, un litru de ulei, un kilogram de zahăr şi 15 kilograme de făină.

            La frontierele externe ale comunităţii europene (Serbia, Ucraina şi Republica Moldova) trebuiau aplicate reguli speciale de control vamal asupra mai multor bunuri introduse de călători pe teritoriul României, pe lista de 22 de produse aflându-se produse din tutun, băuturi alcoolice, carburant, flori şi plante de ornament, ulei de floarea soarelui, zahăr rafinat, făină, tărâţe, fructe şi legume proaspete.

            Călătorii trebuiau să declare în scris bunurile conţinute în bagajele personale la intrarea în ţară.

            Potrivit autorităţilor vamale, măsurile restrictive au fost elaborate de Direcţia Generală a Vămilor şi aprobate de preşedintele ANAF ca urmare a constatărilor făcute cu privire la mărfurile introduse în ţară de călători, în luna septembrie, care prin valorificarea lor pe piaţa neagră conduc la evaziune fiscală şi, indirect, la afectarea producţiei interne de astfel de mărfuri. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.