Acasă Politic Bucureşti: Discuţii româno-letone despre Vilnius 2013

Bucureşti: Discuţii româno-letone despre Vilnius 2013

DISTRIBUIȚI

124440 26112013 – Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut marţi, în marja participării la Summit-ul prim-miniştrilor din statele Europei Centrale şi de Est – China şi la Forumul Economic China – Europa Centrală şi de Est, o întrevedere cu omologul său leton, Edgars Rinkēvičs.

Cu acest prilej, cei doi miniştri au abordat aspecte referitoare la cooperarea bilaterală dintre România şi Letonia, precum şi chestiuni ţinând de agenda actualităţii europene.

A fost exprimată aprecierea părţii letone pentru găzduirea de către România a Summit-ului şi a Forumului Economic Europa Centrală şi de Est – China şi pentru rezultatele acestor reuniuni la vârf considerate a contribui la consolidarea, per ansamblu, a relaţiilor sino-europene.

În context, miniştrii Titus Corlăţean şi Edgars Rinkēvičs au fost de acord că Summit-ul de la Bucureşti se înscrie, în mod firesc şi complementar, în logica celor convenite cu ocazia recent încheiatei reuniuni la nivel înalt UE – China.

Şefii celor două diplomaţii au discutat, de asemenea, despre evoluţiile actuale din cadrul Parteneriatului Estic al UE, cu accent special pe Summit-ul care va avea loc la Vilnius, Lituania, în 28 şi 29 noiembrie a.c. În mod particular, făcând referire la deciziile care se prefigurează pentru Republica Moldova, cei doi miniştri au reiterat sprijinul ferm pentru parcursul european al acestei ţări. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.