Acasă Politic Bucureşti: Procurorul general: Procurorii nu pot fi anchetaţi in Parlament

Bucureşti: Procurorul general: Procurorii nu pot fi anchetaţi in Parlament

DISTRIBUIȚI
Tiberiu_Nitu

Tiberiu_Nitu124345 – 21112013 – Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat, joi, ca un procuror nu poate fi chemat sa dea socoteala in fata unei comisii parlamentare de ancheta. Declaratia a fost facuta in contextul in care doua comisii parlamentare investigheaza modul in care Ioana Basescu si-a cumparat un teren in localitatea Nana din judetul Calarasi.

            „Exista o hotarare a CSM prin care s-a apreciat ca procurorii in niciun caz nu se vor prezenta in fata unor comisii de ancheta. Procurorii pot participa, daca sunt invitati, la anumite discutii tehnice, referitoare la viitoare proiecte de legi, dar nu in comisii de ancheta. In cazul procurorilor si a judecatorilor, raspunderea este cea prevazuta de lege. CSM este institutia abilitata sa aprecieze asupra activitatii procurorilor si nu alte institutii”, a subliniat Tiberiu Nitu.

            Opinii contrare au exprimat in ultimele zile mai multi deputati si senatori USL care au sustinut ca Parlamentul este suveran si orice persoana, inclusiv Ioana Basescu sau procurorul Lucian Papici, ar fi obligata sa se prezinte sa dea explicatii in fata unor comisii de ancheta.

            Unul dintre principalii sustinatori ai acestei idei este premierul Ponta, care a declarat explicit ca viitoarea comisie comuna parlamentara care se va infiinta special pentru „cazul Calarasi” ii va audia pe toti cei implicati in acordarea creditului primit de Ioana Basescu de la CEC si va verifica daca procurorul Papici i-a pus acesteia la dispozitie anumite informatii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.