Acasă Politic Bucureşti: Senatorul Viorel Badea cere bani mai mulţi la buget pentru românii...

Bucureşti: Senatorul Viorel Badea cere bani mai mulţi la buget pentru românii de pretutindeni

DISTRIBUIȚI
Viorel_Badea

Viorel_Badea124349 – 22112013 – Senatorul PDL Viorel Badea a depus o serie de amendamente la proiectul bugetului de stat pe 2014.  Astfel, senatorul a solicitat suplimentarea bugetului Ministerului Educației cu 4.500.000 lei în favoarea Institutului Limbii Române pentru proiectele destinate învățării limbii române pentru comunitățile de români de pretutindeni.

Totodată, a cerut bani mai mulți și pentru MAE (4.500.000 lei), sumă care să fie folosită pentru repatrierea cetățenilor români decedați în afara granițelor țării și pentru susținerea financiară a activității organizațiilor reprezentative ale românilor din vecinătate și Europa (sprijinirea proiectelor educaționale, culturale, religioase și civice), prin Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (alte 23.000.000 lei).

            Alte două amendamente privesc suplimentarea bugetului ICR pentru susținerea publicării revistei ”Limba Română” de la Chișinău, care reprezintă unul dintre principalele instrumente de păstrare a identității culturale a românilor basarabeni din Republica Moldova și, totodată, pentru achiziționarea unui sediu reprezentativ al Institutului Cultural Român ”Mihai Eminescu” de la Chișinău.

            ”Constat cu îngrijorare că, pe zi ce trece, aroganța și iresponsabilitatea pe care guvernul Ponta o afișează față de relația cu românii de pretutindeni riscă să îi îndepărteze și mai mult pe conaționalii noștri din întreaga lume de România și de valorile naționale. Politizarea exagerată a modului în care se alocă fondurile Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, imobilismul actualei conduceri a acestei instituții, precum și indiferența afișată față de acțiunile organizațiilor reprezentative ale românilor de peste hotare, trădează un dezinteres manifest față de păstrarea și promovarea identității naționale, a declaratsenatorul Viorel Badea. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.