Acasă Politic Bucureşti: Sorin Oprescu se mândreşte cu reabilitarea şcolilor din Bucureşti

Bucureşti: Sorin Oprescu se mândreşte cu reabilitarea şcolilor din Bucureşti

DISTRIBUIȚI
oprescu_inspectie_scoli

oprescu_inspectie_scoli124334 – 21112013 – Primarul general Sorin Oprescu a verificat joi lucrarile la doua dintre unitatile de invatamant cuprinse in programul “Reabilitarea Infrastructurii Educationale din Bucuresti”, care vizeaza 100 de scoli si care se apropie de final. “Proiectul legat de reabilitarea scolilor este aproape gata. Bucurestiul are in acest moment 100 de scoli la cheie. 

De retinut ca aceste scoli sunt in primul rand consolidate, dar sunt si reabilitate si modernizate. Au laboratoare, cabinete, sali de sport, mobilier de ultima generatie, echipamente de inalta tehnologie. Doar in 19 scoli se mai lucreaza la finisaje si la corpurile nou construite” a declarat Sorin Oprescu.

Primarul general a vizitat Scoala de Muzica si Arte nr.3, unitate de invatamant care a fost construita in anul 1881. Aceasta, impreuna cu Biserica Sf. Stefan (monument de arhitectura din secolul XVIII), a facut parte din ansamblul “Cuibul cu Barza”.

In cadrul lucrarilor de reabilitare, la Scoala de Muzica si Arte nr. 3 s-au realizat lucrari de consolidare si reabilitare, precum si construirea unui corp nou de cladire.

Unitatea de invatamant beneficiaza acum de dotari ultramoderne, mobilier, echipamente IT etc.

Mai mult decat atat, intrucat la intrarea in program dotarea cu instrumente muzicale existenta era insuficienta si cu un grad ridicat de uzura, necorespunzatoare desfasurarii in bune conditii a activitatilor educational-vocationale, care reprezinta specificul acestei unitati de invatamant, Scoala de Muzica si Arte nr. 3 a necesitat dotarea cu instrumente muzicale de ultima generatie .

Astfel scoala a fost dotata cu instrumente muzicale cu coarde, viori, viole, violoncel, harpa de concert, chitara clasica, instrumente performate adecvate atat procesului de invatamant, cat si sustinerii de concerte. In continuare scoala urmeaza a fi dotata cu inca 17 tipuri de instrumente printre care: pian de concert cu coada, pianina mecanica, flaut, oboi, clarinet, fagot, chitara electrica, xilofon.

Primarul general a vizitat si gradinita nr. 73, cladire care a fost construita cu aproximaţie intre anii 1900 – 1936 si a avut functiunea de locuinta.

Initial, institutia de invatamant avea un singur corp de cladire, impropriu desfasurarii activitatilor didactice, drept pentru care s-a mai construit un nou corp de cladire. Cel existent a fost consolidat, mansardat si s-au refacut finisajele interioare si exterioare.

In prezent, aceasta institutie de invatamant beneficiaza de dotari ultramoderne, cinci sali de clasa, doua dormitoare, patru cabinete (informatica, limbi straine, desen, sala de muzica), sala de festivitati, birou consiliere parinti, cabinet medical, sala de mese, birou administrativ etc.

Astfel, gradinita a fost dotata cu articole de mobilier, aparatura IT (calculatoare, aparatura electronica, sistem de supraveghere), s-au utilat cabinetul medical si cantina.

La finalul vizitei, primarul general a mai declarat: “Sunt foarte mandru ca reusim sa finalizam un astfel de proiect de amploare. Doresc sa le multumesc tuturor celor care se implica in buna desfasurare a lucrarilor, profesorilor si parintilor elevilor care invata in aceste unitati de invatamant. Este un moment de mandrie pentru noi toti”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.