Acasă Politic Franța: Participare românească la Conferința Ministerială a Francofoniei

Franța: Participare românească la Conferința Ministerială a Francofoniei

DISTRIBUIȚI

123997 – 07112013 – Secretarul de stat pentru afaceri globale, Mihail Dobre, conduce delegaţia României care participă, pe 7 şi 8 noiembrie a. c., la cea de-a 29-a Conferinţă Ministerială a Francofoniei (CMF) care are loc la Paris, la sediul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF). Mihail Dobre va avea o serie de

întâlniri, cu reprezentanţi ai conducerii OIF şi cu şefi de delegaţii, pe teme de interes multilateral şi bilateral. În acest cadru, vor fi evidenţiate contribuţiile României la susţinerea valorilor şi proiectelor francofone, semnificaţia aniversării a 20 de ani de la aderarea sa la OIF şi vor fi subliniate priorităţile şi iniţiativele româneşti în domeniul Francofoniei, promovate în plan naţional şi regional.

Reuniunea ministerială se desfăşoară la jumătatea intervalului dintre Summit-ul Francofoniei de la Kinshasa (octombrie 2012) şi viitorul Summit care va avea loc, tot pe continentul african, la Dakar (Senegal, în 2014).

Lucrările CMF vor aborda teme importante cu privire la: evoluţiile din spaţiul francofon, precum situaţiile de criză şi sprijinirea proceselor de tranziţie democratică, reforma OIF, configurarea viitoarei sale programări cvadrianuale şi consolidarea capacităţii sale de reacţie la problemele globale şi se vor finaliza prin adoptarea unei serii de decizii şi rezoluţii.

Conferinţa ministerială a Francofoniei (CMF) face parte dintre cele trei instanţe consacrate prin Carta Francofoniei, alături de Sommet şi de Consiliul Permanent al Francofoniei (CPF). CMF se reuneşte în fiecare an, în scopul asigurării continuităţii politice a Sommet-ului. Conferinţa ministerială are drept misiune să vegheze la aplicarea deciziilor luate în cadrul unui Sommet şi să pregătească Sommet-ul următor. Ea se pronunţă cu privire la marile axe ale acţiunii multilaterale francofone. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.