Acasă Politic Ilfov: Ministrul Şova asfaltează drumul Ciolpani-Snagov pentru premierul chinez

Ilfov: Ministrul Şova asfaltează drumul Ciolpani-Snagov pentru premierul chinez

DISTRIBUIȚI

124284 – 20112013 – Ministrul marilor proiecte, Dan Sova, a decis sa asfalteze drumul Ciolpani-Snagov in onoarea premierului Chinei, care va veni in vizita la Bucuresti saptamana viitoare. Pentru a putea face acest lucru, Sova a preluat in administrare drumul de la Consiliul Judetean Ilfov, unde va reveni in scurt timp.

            Astfel, special pentru vizita liderului comunist chinez a fost emisa Hotararea de Guvern (HG) 881 din 14 noiembrie, care prevede ca un sector de drum judetean din sectorul Ilfov devine „de interes national”, scrie Romania Libera.

            Conform anexei, este vorba despre Drumul Judetean 101 M intre comuna Ciolpani (km 0+000) si lacul Snagov (km 4+600), unde se intersecteaza cu Drumul Judetean 111.

            „E drumul care, din DN 1, duce catre Palatul Snagov. CJ Ilfov nu l-a prins la investitii in bugetul pe acest an si drumul e destul de deteriorat, dar pe acest drum vor circula oficialii care vor participa la Forumul Economic si Comercial China – Europa Centrala si de Est”, a recunoscut Marian Petrache, presedintele Consiliului Judetean Ilfov.

            Acesta a precizat ca CJ Ilfov nu avea banii necesari, circa 2 milioane de lei, pentru repararea drumului, de aceea a fost nevoie ca, printr-o HG, sa treaca temporar in administrarea Departamentului pentru proiecte de infrastructura si investitii straine al Guvernului.

            „Acest drum, insa, va reveni la Ilfov dupa reparatii”, a mai declarat Marian Petrache.

            Premierul chinez Li Keqiang va fi prezent in Romania la finalul lunii noiembrie, la invitatia omologului sau, Victor Ponta. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.