Acasă Politic lfov: Peste 150 tone de legume şi fructe plus 212.000 lei, confiscate...

lfov: Peste 150 tone de legume şi fructe plus 212.000 lei, confiscate la un centru comercial din Ilfov

DISTRIBUIȚI
fructe_si_legume

fructe_si_legume

12437121112013 – Peste 80 de poliţişti de investigarea fraudelor din cadrul IGPR, Poliția Capitalei şi IPJ Ilfov, în cooperare cu cei de la Direcţia de Poliţie Transporturi, au verificat vineri societăţile şi punctele de lucru dintr-un complex comercial din judeţul Ilfov, pentru a stabili circuitele şi operaţiunile efectuate

de agenţii economici. S-a verificat, de asemenea, respectarea legislaţiei în domeniul transportului de mărfuri.

            Activităţile au făcut parte din acţiunea naţională pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu carne, legume, fructe şi obiecte ornamentale.

            Echipele de control au verificat respectarea normelor referitoare la plata TVA intracomunitară, precum şi dacă documentele de transport erau conforme cu realitatea (datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate).

            Au fost monitorizate şi transporturile de produse prin amplasarea de filtre, în echipe mixte, formate din poliţişti de investigarea fraudelor şi poliţie rutieră, pe principalele căi de acces în judeţul Ilfov.

            Astfel, în timpul acţiunii, au fost verificate 42 de societăţi comerciale, fiind constatate, în faza preliminară a cercetărilor, două infracţiuni de evaziune fiscală.

            Au fost descoperite 150 tone de legume și fructe (60.000 de lei) a căror provenienţă nu a putut fi justificată, nefiind înregistrate în evidenţele contabile ale societăţilor verificate.

            Mărfurile au fost indisponibilizate, continuându-se cercetările în vederea stabilirii legalităţii operaţiilor comerciale desfăşurate.

            De asemenea, au fost date opt sancţiuni contravenţionale (133.000 de lei) şi a fost confiscată suma de 212.000 de lei (contravaloarea a 32.000 kg de struguri şi legume), anunță Poliţia Română. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.