Acasă Politic Africa de Sud: A murit Nelson Mandela, „cel mai mare fiu” al...

Africa de Sud: A murit Nelson Mandela, „cel mai mare fiu” al naţiunii sud-africane

DISTRIBUIȚI
nelson_mandela

nelson_mandela124708 – 06122013 – Cunoscutul fost presedinte sud-african Nelson Mandela a murit, joi seara, in locuinta sa din Johannesburg, la varsta de 95 de ani.    Anuntul a fost facut de presedintele Africii de Sud, Jacob Zuma, citat de NBC News, fiind confirmat, ulterior, de mai multe posturi de televiziune.

            Cu cateva ore inainte de anunt, membrii familiei si prietenii s-au adunat la resedinta din Johannesburg a lui Nelson Mandela, transmitand ca acesta era „pe patul de moarte”.

            O armata de jurnalisti a ajuns in fata resedintei fostului presedinte sud-african, cu zeci de minute inainte de anuntarea vestii.

            Potrivit lui Zuma, Nelson Mandela va avea parte de funeralii nationale. De asemenea, steagul national urmeaza sa fie coborat in berna.

            „Lupta sa neobosita pentru libertate i-a adus respectul lumii. Sa reafirmam viziunea sa asupra unei societati in care nimeni nu este exploatat”, a declarat liderul sud-african.

            Acesta a mai spus ca natiunea sud-africana „si-a pierdut cel mai mare fiu al sau”. De asemenea, Zuma a mai spus ca Mandela „a plecat” si ca acum „se odihneste si este impacat”.

            „Ceea ce l-a facut pe Mandela mare a fost exact ce l-a facut uman. Am vazut in el ceea ce cautam in noi. Frati sud-africani, Nelson Mandela ne-a adus impreuna si impreuna ne vom lua la revedere”, a afirmat presedintele Africii de Sud.

            Nelson Mandela se afla acasa, pentru a se recupera in urma unei infectii pulmonare, dupa ce a petrecut o perioada de trei luni in spital. El a fost internat de urgenta pe 8 iunie, avand probleme respiratorii cronice, iar la inceputul lunii septembrie a fost adus acasa, fiind tinut in viata doar de aparate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.