Acasă Politic Bruxelles: Şeful diplomaţiei americane salută semnarea de Acordului de Asociere UE-Rep. Moldova

Bruxelles: Şeful diplomaţiei americane salută semnarea de Acordului de Asociere UE-Rep. Moldova

DISTRIBUIȚI
tc_-_john_kerry

tc_-_john_kerry124642 – 04122013 – Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut la data de 3 decembrie, la Bruxelles, o întrevedere cu secretarul de stat al SUA, John Kerry, în contextul participării la reuniunea ministerială NATO (3-4 decembrie 2013), prilej cu care oficialul american a fost invitat să viziteze România în 2014.

            Cei doi oficiali au avut şi un schimb de vederi privind o serie de teme de actualitate de pe agenda internaţională – cu accent pe Republica Moldova, Parteneriatul Estic al Uniunii Europene, evoluţiile din Ucraina etc.

            Cu referire la Republica Moldova, cei doi demnitari au salutat parafarea de către aceasta a Acordului de Asociere şi a Acordului de Liber Schimb cu UE, la Vilnius. În contextul sprijinului constant şi ferm al României pentru aspiraţiile pro-europene ale Republicii Moldova, ministrul Titus Corlăţean a salutat vizita la Chişinău a secretarului de stat al SUA, care reprezintă o recunoaştere din partea Washington-ului a progreselor Republicii Moldova pe linia reformelor democratice şi statului de drept şi a eforturilor pentru o dezvoltare economică susținută.

            Cu referire la evoluţiile actuale din Ucraina, a fost subliniată, de ambele părţi, necesitatea transmiterii unui mesaj coordonat, de susţinere a proceselor democratice din Ucraina, de respectare a drepturilor si libertăţilor cetăţenilor şi încurajare a dialogului dintre autorităţi, opoziţie şi societatea civilă, pentru asigurarea stabilităţii interne. Ucraina, inclusiv în calitate de Preşedinţie în Exerciţiu a OSCE, trebuie să respecte pe deplin angajamentele sale internaţionale, statul de drept şi normele democratice. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.