Acasă Politic Bucureşti: Admiraţie pentru persoanele cu dizabiltăţi de ziua lor

Bucureşti: Admiraţie pentru persoanele cu dizabiltăţi de ziua lor

DISTRIBUIȚI

onu124629 – 03122013 – Ziua de 3 decembrie a fost proclamată din 1992 de către Organizaţia Naţiunilor Unite ca Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi. De atunci, în fiecare an, în întreaga lume este promovat mesajul „Oameni egali – Drepturi egale”, un mesaj care ne îndeamnă să fim conştienţi că persoanele cu dizabilităţi

au aceleaşi drepturi ca toţi ceilalţi.

            Politicile şi reformele statului roman au venit în sprijinul acestor persoane, sprijin care nu a fost suficient încat să putem vorbi despre integrarea totală a acestora în societate şi în câmpul muncii. Nu este vorba doar de responsabilitatea statului de a asigura protecţia persoanelor cu dizabilităţi, ţine de fapt si de atitudinea noastră, a tuturor de a transforma sentimentele de compătimire în unele de acceptare, solidaritate si sprijin.

            Cu acest prilej, Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi din Senatul Romaniei adresează un mesaj de parteneriat persoanelor cu dizabilitati, persoanelor care reprezintă categoria cea mai vulnerabilă din cadrul unui stat de drept centrat pe respectarea si promovarea drepturilor omului.

            Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi se angajează şi în continuare ca prin activităţile pe care le va întreprinde, să contribuie la crearea condiţiilor necesare de integrare în viata normală, cotidiană a persoanelor cu dizabilităţi astfel ca acestea să fie membri activi, deplin acceptaţi de societatea în care trăim.

            Apreciind eforturile consecvente a persoanelor cu dizabilităţi în încercarile lor de integrare in societate, Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi îşi exprimă admiraţia faţă de aceste persoane urându-le sanatate şi multă putere.

            Totodată Comisia salută eforturile tuturor ONG –urilor care se ocupă de protecţia drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, sperând în îmbunătăţirea rezultatelor ca urmare a activităţilor acestora. Comisia îşi oferă sprijinul pentru dezvoltarea unui dialog real intre ONG-uri si institutiile publice în vederea eficientizării activităţilor acestora precum şi pentru o mai bună colaborare cu instituţiile statului.

            Comisia îşi reafirmă angajamentul pentru un dialog transparent între persoanele cu dizabilităţi, societatea civilă şi instituţiile de resort în vederea asigurării unui trai decent şi integrat al acestor persoane. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.