Acasă Politic Bucureşti: Şaizeci şi doi de aleşi locali – Incompatibilitate, conflict de interese...

Bucureşti: Şaizeci şi doi de aleşi locali – Incompatibilitate, conflict de interese administrativ și fals în declarații

DISTRIBUIȚI

124827 – 11122013 – Şaizeci şi doi de aleşi locali din judeţele Teleorman, Satu Mare, Gorj şi Galaţi sunt acuzaţi de ANI că au încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor, al conflictelor de interese şi de fals în declaraţii.

            Printre cei acuzaţi de ANI de încălcări ale legii – primari şi viceprimari – se numără 16 aleşi din Teleorman, 22 din Gorj, 23 din Satu Mare şi unul din Galaţi. Pe listă apar primarul din Satu Mare şi primarul din Ţicleni (Gorj).

            Aleşii locali au deţinut sau deţin în acelaşi timp cu demnitatea publică şi calităţile de administrator de societate comercială, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau alte funcţii de conducere ori de execuţie, calitatea de comerciant-persoană fizică sau funcţia de reprezentant în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local; încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către un consilier local, ca urmare a aprobării, în interes personal, a unor Hotărâri ale Consiliului Local privind majorarea contribuţiei publice la bugetul unei fundaţii în cadrul căreia acesta deţine funcţia de vicepreşedinte; posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii în cazul a 2 primari şi 1 viceprimar, ca urmare a faptului că nu au menţionat în declaraţiile de interese calităţile şi funcţiile deţinute; în aceste cazuri, ANI a sesizat organelle judiciare competente. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.