Acasă Politic Bucureşti: Arena Multifunctională, gata în 2015

Bucureşti: Arena Multifunctională, gata în 2015

DISTRIBUIȚI
arena_multifunctionala

arena_multifunctionala124950 – 17122013 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, impreuna cu premierul Victor Ponta au participat la semnarea protocolului privind realizarea Salii Multifunctionale Bucuresti, incheiat intre Primaria Municipiului Bucuresti si Guvernul Romaniei. Noua arena multifunctionala va permite organizarea

de competitii si campionate nationale si internationale, pentru diferite discipline sportive precum si organizarea de spectacole si concerte de mare anvergura.

            „Dorim ca prin construirea Arenei Multifunctionale Bucuresti, intreg Complexul Sportiv Lia Manoliu sa devina un factor important, o componenta majora a identitatii orasului nostru. Aveam nevoie de o arena multifunctionala cu o capacitate de 12.000 de locuri. Astazi (luni – n. r.), prin semnarea acestui protocol, facem cel mai important pas spre realizarea acestei investitii. Dorim ca la sfarsitul anului 2015 sa va invitam sa vedeti ca ne-am tinut de cuvant”, a spus primarul general.

            La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat ca Guvernul va sprijini direct constructia noii arene multifunctionale.

            “Vreau sa existe angajamentul scris si formal al faptului ca Guvernul va sprijini financiar, in mod direct, constructia unei sali multifunctionale de care Bucurestiul si Romania au nevoie. Nu avem asa ceva in Romania, nu putem organiza o mare competitie nationala sau internationala, nu cred ca mai exista capitale europene care sa nu aiba o asemenea sala. Am predat terenul, studiul de fezabilitate, stiu ca au pornit procedurile si mi-as dori, cel mai tarziu in primavara anului viitor, sa semnati contractul si Guvernul sprijina concret, cu bani, constructia unei sali care nu va fi doar a Municipiului Bucuresti ci va fi, practic, ca si Arena Nationala, utilizat pentru evenimentele la nivel national”, a spus premierul.

            In ceea ce priveste stadiul acestui proiect de investitii, directorul general al Directiei Generale de Investitii si Dezvoltare din cadrul Primariei Capitalei, Bogdan Hreapca, a spus ca: “pana in prezent s-a reusit preluarea terenului, elaborarea si aprobarea studiului de fezabilitate in CGMB si declansarea procedurii de licitatie. Speram ca lucrarile sa inceapa in trimestul al II-lea al anului viitor”.

            Arena Multifuncţională va avea o capacitate de minimum 12.000 locuri, din care 2.000 locuri mobile şi 400 fotolii VIP şi va ocupa o suprafata de 43.048 mp din care 12.000 mp de constructii.

            Valoarea estimata a investitiei este de 60.000.000 euro

            Proiectul prevede accesul autovehiculelor cu echipamente pana la nivelul terenului de joc, pentru a facilita trecerea de la un eveniment la altul in maxim 24 ore, chiar şi cand este necesara trecerea de la sport la divertisment;facilitati VIP şi business; alimentatie publica pentru toate categoriile de spectatori; spatii pentru jucatori şi artisti conform standardelor internationale; sala de conferinte; spatii de depozitare; spatii tehnice etc. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.