Acasă Politic Bucureşti: Artă şi educaţie românească pentru copiii din Serbia

Bucureşti: Artă şi educaţie românească pentru copiii din Serbia

DISTRIBUIȚI
Eudoxiu_Hurmuzach

124696 – 05122013 – Institutul „Eudoxiu_Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (IEH) va derula în Valea Timocului din Serbia , în perioada 8-11 decembrie 2013, o serie de evenimente culturale sub egida „Artă şi educaţie românească pentru copiii din Serbia”.

            Seria acţiunilor va fi deschisă la Zajecar în data de 8 decembrie 2013 cu festivitatea „Moş Nicolae pentru copiii din Serbia”. Cu această ocazie va avea loc şi încheierea cursurilor de limbă, cultură şi civilizaţie românească desfăşurate în perioada septembrie – decembrie 2013 la Zajecar. Evenimentele vor continua în data de 9 decembrie cu vernisajul expoziţiei de artă românească, organizată la biblioteca de carte românească din cadrul „Casei de cultură românească” din Zajecar. Evenimentul se va desfasura sub auspiciile lui Radu George Serafim, preşedinte al Centrului Academic de Studii Hermeneutice din Bucureşti.

            Invitat special în cadrul evenimentului va fi ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David. La vernisaj vor mai lua parte prof. univ. dr. Mihai Ielenicz, preşedinte al Societăţii de Geografie din România şi profesor în cadrul Facultăţii de Geografie din cadrul Universităţii Bucureşti şi prof. dr. Costin Diaconescu, secretar general al Societăţii de Geografie din România şi director general al editurii CD Press. Cu aceasta ocazie, biblioteca va primi un nou fond de carte de peste 6000 de volume pentru comunitatea română din Serbia.

            Tot în seria evenimentelor derulate sub egida „Artă şi educaţie românească pentru copiii din Serbia” în data de 10 decembrie 2013 va avea loc deschiderea bibliotecii de carte românească din Bobovo, Serbia. Aceasta va fi deschisă cu sprijinul Asociației pentru păstrarea limbii, culturii și religiei românilor/vlahilor de pe Valea Moravei. IEH şi partenerii lui: Editura CD Press, Editura Gabrielle 2005, Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” din Argeş şi Institutul Cultural Român vor oferi un fond de carte necesar aceastei biblioteci.

            La evenimente vor participa si membrii Coralei Bărbăteşti Armonia care vor susţine concerte de colinde româneşti, psalmi şi suite corale .

            Toate aceste evenimente incheie seria de proiecte desfasurate de IEH in Valea Timocului, Serbia, pe parcursul anului 2013. Unele dintre acestea, cum ar fi deschiderea pe 17 septembrie a cursului de limbă, cultură şi civilizaţie românească şi prima bibliotecă de carte. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.