Acasă Politic Bucureşti: Condiţii modificate la delegarea competenţei pentru efectuarea inspecţiei fiscale

Bucureşti: Condiţii modificate la delegarea competenţei pentru efectuarea inspecţiei fiscale

DISTRIBUIȚI

125028 – 19122013 – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) anunţă că a elaborat un proiect de ordin al preşedintelui ANAF privind condiţiile de delegare a competenţei de efectuare a inspecţiei fiscale altui organ de inspecţie fiscală.

            Având în vedere că prin prevederile OUG nr. 74/2013 privind unele măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii ANAF, precum şi pentru modificarea unor acte normative, prin care a fost aprobata noua structură organizatorică şi au fost înfiinţate Direcţiile generale regionale a finanţelor publice, prin noul proiect de ordin, se acordă acestora atribuţii de avizare a delegării de competenţă, astfel: acordarea delegării de competenţă pentru unul sau mai mulţi contribuabili; implicarea direcţiilor generale regionale a finanţelor publice în procesul de delegarea competenţei prin avizarea solicitărilor sau a acordului de delegarea competenţei, precum şi acordarea dreptului de a dispune altui organ de inspecţie  fiscală  delegarea competentei, dezvoltându-se rolul de coordonator în cadrul unei regiuni.

            De asemenea a fost restrans rolului direcţiei generale care coordonează metodologic activitatea de inspecţie fiscală din cadrul ANAF, în sensul eliminării avizului acesteia pentru delegarea de competenţă solicitată, pastrându-se dreptul de a dispune delegarea competentei oricărui organ de inspecţie fiscală.

            Acest fapt va conduce la o responsabilizare a structurilor teritoriale precum şi la creşterea operativităţii în acordarea de competenţă generată şi de comunicarea pe cale electronică a solicitarii şi respectiv acordului de delegare a competenţei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.