Acasă Politic Bucureşti: Costul apei creşte, dar mai puţin, datorită scăderii consumului

Bucureşti: Costul apei creşte, dar mai puţin, datorită scăderii consumului

DISTRIBUIȚI
robinet_apa

robinet_apa125098 – 23122013 – Din ianuarie 2014, va scădea cu 0,12 lei influenţa în tarif a costurilor lucrărilor de înlocuire a branşamentelor de plumb, astfel încât ajustarea tarifului pentru scăderea volumelor de apă vândute nu va fi de 0,40 lei/m3, ci de 0,28 lei/m3.

Astfel, bucureştenii vor plăti 5,61 lei/m3 (fără TVA) pentru serviciul de alimentare cu apă şi pentru cel de canalizare, se arată într-un comunicat al Apa Nova Bucureşti.

            Compania apreciază că, gradul de suportabilitate a bucureşteanului privind factura pentru serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare, după această ajustare a tarifului, va fi de 2,6% din venitul mediu lunar al unei familii. În perioada 2008 –2013 volumele de apă vândute au scăzut cu aproximativ 27.000.000 m3.

            Acest fapt este determinat, pe de o parte, de scăderea normală a consumului specific de la 180l/zi/persoană în 2008 la 150 l/zi/persoană în 2013 şi de creşterea consumului de apă din puţuri. În Europa consumul specific este de aproximativ 110 l/zi/persoană.

            Un argument suplimentar pentru această ajustare a tarifului îl reprezintă creşterea cheltuielilor fixe ale societăţii Apa Nova, urmare extinderii sistemului, în contextul reducerii volumelor de apă vândute.

            În luna noiembrie 2013 a Actului Adiţional nr. 10 la Contractul de Concesiune, Apa Nova a acceptat şi alte obligaţii suplimentare cum ar fi: operarea şi întreţinerea fântânilor arteziene, a pasajelor rutiere, a staţiilor de pre-epurare şi multe altele. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.