Acasă Politic Bucureşti: Premierul Ponta va participa la funeraliile lui Nelson Mandela

Bucureşti: Premierul Ponta va participa la funeraliile lui Nelson Mandela

DISTRIBUIȚI

124761 – 09122013 – Premierul Victor Ponta va merge marţi, 10 decembrie 2013, în Africa de Sud, pentru a participa la funeraliile naţionale ale fostului preşedinte Nelson Mandela, informează Biroul de presă al Guvernului. Funeraliile vor avea loc pe stadionul FNB din Johannesburg, se precizează în comunicat.

            Cunoscutul fost presedinte sud-african Nelson Mandela a murit, joi seara, in locuinta sa din Johannesburg, la varsta de 95 de ani.

            El se afla acasa, pentru a se recupera in urma unei infectii pulmonare, dupa ce a petrecut o perioada de trei luni in spital. Mandela a fost internat de urgenta pe 8 iunie, avand probleme respiratorii cronice, iar la inceputul lunii septembrie a fost adus acasa, fiind tinut in viata doar de aparatele medicale.

            „Lupta sa neobosita pentru libertate i-a adus respectul lumii. Sa reafirmam viziunea sa asupra unei societati in care nimeni nu este exploatat”, a declarat preşedintele sud-african Jacob Zuma, după moartea lui Nelson Mandela. Acesta a mai spus ca natiunea sud-africana „si-a pierdut cel mai mare fiu al sau”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.