Acasă Politic Bucureşti: Proiect: 25 martie – Ziua Naţională a Martirilor anticomunişti Români

Bucureşti: Proiect: 25 martie – Ziua Naţională a Martirilor anticomunişti Români

DISTRIBUIȚI

124663 – 04122013 – Tineretul Conservator iniţiază, la aproape 24 de ani de la Revoluţia din 1989, un demers de recunoaştere şi promovare a martirilor anticomunişti români, victime ale regimului represiv instalat după încheierea celui de-al doilea Razboi Mondial.

            În contextul în care opinia publică începe să descopere, din ce în ce mai intens, partea întunecată a societăţii româneşti din anii 1945-1960, prin demascarea celor mai activi torţionari ai regimului comunist, Tineretul Conservator lansează un apel public la demnitate, cerând recunoaşterea oficială a martirilor anticomunişti români şi decretarea unei zile naţionale în memoria acestora.

            La iniţiativa Tineretului Conservator, academicianul Dinu C. Giurescu, parlamentar PC, deputatul conservator Bogdan Ciucă şi Alina Cazanacli, preşedinte al Tineretului Conservator, au prezentat public miercuri un proiect de lege menit să cinstească memoria victimelor regimului instalat odată cu preluarea puterii politice de către Partidul Comunist în România.

            Proiectul de lege, semnat de către majoritatea membrilor grupului parlamentar al PC, propune decretarea zilei de 25 martie, care coincide în mod simbolic cu Buna Vestire în tradiţia românească, drept Ziua Naţionala a Martirilor Anticomunişti Români, sărbătorită anual.

            “E o literatură întreagă în legătură cu suferinţele pe care le-au îndurat circa 400.000 de mii de oameni care au fost închişi între 1948 şi 1962. Sincer să vă spun, m-a mişcat iniţiativa pe care Tineretul Conservator a avut-o. Prin acest proiect de lege, Tinerii Conservatori vin să răsplătească această suferinţă şi fac prin acest proiect legislativ ca generaţiile care vin din urmă să ştie o zi care cinsteşte memoria şi suferinţa tuturor acestor oameni şi totodată îi felicit pentru această idee”, a susţinut deputatul PC Dinu C. Giurescu.

            Tineretul Conservator îşi exprimă speranţa că proiectul de lege va fi adoptat de către Parlament în integralitatea sa, într-un efort comun de reparaţie morală autentică faţă de românii deveniţi victime ale unui regim care a afectat puternic societatea românească pentru jumatate de secol.

            “Este un mare pas înainte pentru noi faptul că Tineretul Conservator este la originea acestui demers important, cu puternic caracter simbolic pentru întreaga societate românească. Pornit de la o simplă idee, în contextul discuţiei publice despre torţionarii regimului comunist, demersul a devenit foarte repede un proiect de suflet pentru noi. Este cred un foarte bun exemplu că activitatea noastră, ca tineri, poate să însemne mai mult decât paradigma consacrată a jocului politic de uzura, că putem propune lucruri cu impact puternic şi care, iată, să aibă şi finalitate. Sper ca proiectul de lege să fie aprobat şi ziua de 25 martie să fie decretată drept Zi Naţionala a Martirilor Anticomunişti. Consider că societatea românească le este încă datoare, cel putin cu o reparaţie morală, celor care au avut de suferit în timpul regimului comunist. Doresc să mulţumesc domnului Academician Dinu C. Giurescu pentru postura, foarte onorantă pentru noi, de lider al acestui demers, asumat de toată conducerea Partidului Conservator, precum şi  Grupului parlamentar al PC, pentru preluarea şi susţinerea acestei iniţiative. Despre colegii mei de la tineret nu mai vorbesc, am văzut cum au reacţionat, este un proiect care îi reprezintă în totalitate.”, a declarat Alina Cazanacli, preşedinte al Tineretului Conservator. – www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.