Acasă Politic Dolj: Procurorul şpăgar din Caracal, trimis în judecată

Dolj: Procurorul şpăgar din Caracal, trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

124938 – 16122013 – DNA Craiova l-a trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe procurorul Iacob Niculăiţă, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, pentru trafic de influenţă în formă continuată.     De asemenea, s-a dispus trimiterea, în judecată, în stare de libertate, a lui Constantin Muşat,

persoană fără o calitate anume, pentru complicitate la trafic de influenţă în formă continuată.

            Procurorii au descoperit că în noiembrie 2012, procurorul a cerut unui denunţător 5.000 euro, lăsându-l să creadă pe acersta că va influenţa un alt procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt care efectua cercetări faţă de denunţător pentru săvârşirea unei infracţiuni grave, astfel încât acest din urmă magistrat să nu dispună trimiterea în judecată a denunţătorului. În schimbul promisiunii intervenţiei pe lângă procurorul de caz, Niculăiţă a primit de la denunţător, în cursul lunii decembrie 2012, 22.500 lei (1.500 euro şi 15.750 lei), prin intermediul lui Muşat.

            În cursul lunii octombrie 2013, Niculăiţă a mai pretins de la acelaşi denunţător, prin intermediul lui Muşat, 6.000 euro, prevalându-se de o relaţie apropiată cu procurorul de şedinţă din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru ca acesta din urmă să accepte administrarea unor probe în cursul cercetării judecătoreşti, din care să rezulte o altă stare de fapt decât cea prezentată prin rechizitoriu, astfel încât rezultatul procesului să fie aplicarea unei pedepse cu suspendare faţă de denunţător.

            În cursul zilei de 10 noiembrie 2013, Niculăiţă a primit 6.000 euro de la denunţător, situaţie în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

            La data de 11 noiembrie 2013, la cererea procurorilor anticorupţie, Curtea de Apel Craiova a dispus arestarea preventivă, pe o perioadă de 29 de zile, a lui Niculăiţă.

            Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Craiova. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.