Acasă Politic Franța: Jucătoarea de tenis de masă Valeria Borza a murit în Franţa...

Franța: Jucătoarea de tenis de masă Valeria Borza a murit în Franţa la doar 29 de ani

DISTRIBUIȚI
Valeria_Borza

Valeria_Borza125047 – 20122013 – Tenisul de masă românesc este în doliu după ce Valeria Borza, jucătoare legitimată la echipa franceză Lys-lez-Lannoy, s-a stins joi seară la doar 29 de ani.Valeria Borza a fost campioană naţională la simplu junioare în anii 2000 şi 2001, iar în 2005 a fost campioană a României în proba de dublu mixt.

Valeria juca de zece ani în Franţa şi îşi dorea să vină în România pentru a petrece Sărbătorile de iarnă. Sportiva născută la Caransebeş se îndrepta spre autobuzul care urma să o ducă spre aeroportul din Charleroi, când i s-a făcut rău.

A acuzat dureri de cap şi a fost transportată la spitalul din Roubaix. Ea a intrat rapid în comă, iar medicii descoperit că suferea de meningită bacteriană. Aseară, Valeria s-a stins din viaţă.

Valeria s-a născut la Caransebeş, iar de la vârsta de 13 ani a mers la Centrul Olimpic de la Bistriţa. A stat acolo până a terminat junioratul. E medaliată la Europenele de cadeţi în proba pe echipe şi avea foarte multe calităţi. După ce a terminat junioratul, Vali a mers mai întâi în Spania, iar apoi în Franţa, unde se stabilise. Sunt foarte trist”, a spus Viorel Filimon, cel care a pregătit-o şi pe Valeria şi e selecţionerul reprezentativei feminine.

După ce s-a aflat cauza morţii, meningită bacteriană, clubul la care a evoluat Valeria Borza a intrat în carantină. Tocmai de aceea, nici Bernadette Szocs n-a mai putut ajunge n ţară.

O altă jucătoare de tenis de masă, Eliza Samara, aproape că nu-şi găsea cuvintele, atunci când a aflat că Valeria Borza a decedat. „Sunt în stare de şoc, nu-mi vine să cred, ne-am întâlnit ultima dată la Europenele de la Schwechat, din luna octombrie. Era o stângace foarte bună!“, a declarat Samara.

Conform statisticii Federaţiei Române de Tenis de Masă, Valeria Borza a fost campioana naţională la simplu junioare în anii 2000 şi 2001, iar în 2005 a fost campioană a României în proba de dublu mixt. Clubul la care era legitimată Valeria, Lyss-lez-Lannoys, e cotat între primele trei din tenisul de masă feminin francez. Borza, crescută la şcoala de tenis de masă din Bistriţa, era legitimată de 10 ani la gruparea din Hexagon.

Din pacate am aflat această veste tristă şi am cerut explicaţii colegilor francezi deoarece sportiva nu a fost depistată ca fiind suferindă de vreo afecţiune, în urma controalelor periodice pe care un sportiv de performanţă le efectuează. Este adevarat că francezii au început, deja să investigheze aceste lucruri, noi urmărim cu mare atenţie ancheta care se desfăşoară în Franţa, ţinem legătura cu echipa la care era legitimată sportiva noastră, dar şi cu autorităţile de acolo. Vom contacta şi familia, iar împreună cu MAE vom găsi o soluţie rapidă de repatriere în condiţiile în care şi autorităţile medicare francize ne vor permite acest lucru.”, a precizat Nicolaie Bănicioiu, ministrul Tineretului şi Sportului.

www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.