Acasă Politic Suceava: Maternitatea Rădăuţi închisă din cauza unui focar de infecţii

Suceava: Maternitatea Rădăuţi închisă din cauza unui focar de infecţii

DISTRIBUIȚI
maternitate

maternitate125035 – 19122013 – Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a transmis joi o informare către Ministerul Sănătăţi privind situaţia Maternităţii Rădăuţi, ca urmare a anchetei epidemiologice efectuate.   Conform informaţiilor primite în cursul zilei de astăzi, la începutul lunii decembrie au fost depistate

cinci cazuri de infecţie nosocomială cu stafilococ auriu meticilino rezistent, din care două au avut o evoluţie bună şi au fost externate, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii.

            Din investigaţiile epidemiologice efectuate de către inspectorii DSP rezultă că Maternitatea Rădăuţi a fost supusă unor lucrări de reabilitare din luna august 2012 şi redeschisă în data de 4 dedembrie 2013.

            În urma anchetei epidemiologice s-a decis închiderea pe durată determinată a Maternităţii Rădăuţi cu transferul pacienţilor şi nou-născuţilor către Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, curăţenia şi dezinfecţia sectorului de nou-născuţi şi sancţionarea personalului medico-sanitar din Spitalul Rădăuţi pentru neinformarea DSP Suceava despre evoluţia acestui focar.

            Ministerul Sănătăţii a solicitat DSP Suceava să monitorizeze în perioada următoare activitatea medicală din cadrul unităţii sanitare şi să supravegheze modalitatea de gestionare a infecţiilor nosocomiale, urmând să informeze periodic ministerul cu privire la evoluţiei situaţiei de la Maternitatea din Rădăuţi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.