Acasă Centru Alba Alba: Teodor Atanasiu a fost scos de sub urmărirea penală

Alba: Teodor Atanasiu a fost scos de sub urmărirea penală

DISTRIBUIȚI
Teodor_Atanasiu

125528 – 21012014 – Senatorul liberal Teodor Atanasiu, liderul PNL Alba, invinuit intr-un dosar privind referendumul din 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, a fost scos de sub urmarire penala de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Cluj.

DNA a dispus, de asemenea, neinceperea urmaririi penale fata de un alt lider liberal din Alba, Florin Roman, vicepresedinte al Consiliului Judetean si presedinte al PNL Alba Iulia, care a declarat, luni, ca a aflat doar acum ca a fost cercetat in acest dosar, dupa ce a primit prin posta ordonanta. El a sustinut ca nu a fost niciodata citat pentru declaratii in fata procurorilor

Potrivit unei ordonante a DNA, senatorul Teodor Atanasiu, deputat in 2012, a fost scos de sub urmarirea penala pentru savarsirea infractiunilor de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase de electorala partidului politic din care face parte, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Atanasiu a fost audiat in august 2012 la sediul DNA Cluj intr-un dosar privind referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

In august 2012, procurorii anticoruptie din Cluj au inceput urmarirea penala fata de Teodor Atanasiu, presedinte al organizatiei judetene PNL Alba si fost ministru al Apararii, precum si fata de Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apararii de atunci, Corneliu Dobritoiu, cei doi fiind acuzati de trafic de influenta, infractiunea de promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului din 29 iulie si de asociere pentru savarsirea de infractiuni.

In decembrie 2012, procurorii sectiei de urmarie penala din cadrul Parchetului General au dispus trimiterea in judecata a lui Dumitru Samson, acuzat de dare de mita in dosarul „fraude la referendum”. Au mai fost trimisi in judecata in acelasi dosar alti 16 inculpati. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.