Acasă Politic Serbia: Alegeri anticipate după dizolvarea Parlamentului

Serbia: Alegeri anticipate după dizolvarea Parlamentului

DISTRIBUIȚI
Tomislav_Nikolici

Tomislav_Nikolici125737 – 29012014 – Președintele Serbiei, Tomislav Nikolici, a dizolvat oficial Parlamentul de la Belgrad, miercuri, deschizând astfel calea organizării de alegeri legislative anticipate pe 16 martie.

Decizia vine după ce Partidul Sârb Progresiv (PSP), principalul partid de guvernământ, a transmis că are nevoie de un mandat mai puternic pentru a accelera reformele, transmite Reuters.

PSP este cel mai popular partid al Serbiei, iar liderul Alexandar Vucic, este vicepremier în coaliția de guvernământ condusă de prim-ministrul socialist Ivica Dacici, pe care este posibil să îl înlocuiască după alegeri.

Coaliția guvernamentală i-a cerut marți președintelui Nikolici dizolvarea Parlamentului și convocarea de alegeri anticipate, în speranța obținerii unei susțineri populare mai mare pentru reformele economice și sociale din Serbia.

În urmă cu cinci zile, Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare a Serbiei, ceea ce presupune un val de reforme dure.

Serbia speră să devină al 29-lea membru al UE la orizontul lui 2020. Experţi apreciază că negocierile vor dura mai mult, şi anume aproximativ zece ani.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.