Acasă Politic Bruxelles: Petru Luhan, în luptă cu Guvernul Cameron pentru apărarea românilor

Bruxelles: Petru Luhan, în luptă cu Guvernul Cameron pentru apărarea românilor

DISTRIBUIȚI

125315- 10012014 – Europarlamentarul Petru Luhan a solicitat public autorităților britanice să pună capăt campaniei de discriminare împotriva românilor. Într-o declarație apărută în publicația The Times, Luhan a solicitat premierului britanic David Cameron: “Fac apel la Guvernul Cameron sa vină cu declarații

împăciuitoare pentru a stopa xenofobia și ura fără precedent care e pe cale să se nască între localnici și străinii dintr-o altă țară UE. să vină cu declarații împăciuitoare pentru a stopa xenofobia și ura fără precedent care e pe cale să se nască între localnici și străinii dintr-o altă țară din UE”.

În urmă cu două săptămâni, eurodeputatul PDL a transmis o scrisoare Comisiei Europene atrăgând atenția asupra atacurilor împotriva muncitorilor și studenților români din Marea Britanie. Luhan a înștiințat instituțiile europene cu privire la  speculațiile alarmiste privind o invazie a românilor cu scopul obținerii de ajutoare sociale, atacuri nefondate susținute de clasa politică britanică și alimentate de presă. „Am solicitat Comisiei Europene să deschidă o investigație în chestiunea discriminării sistematice a românilor din Marea Britanie, să ia toate măsurile necesare pentru a apăra dreptul la liberă circulație, cât și pentru a pune capăt acuzațiilor populiste împotriva românilor”, a declarat europarlamentarul.

Petru Luhan a susținut drepturile românilor și într-un interviu video acordat recent postului BBC, precum și într-un interviu acordat tabloidului Daily Express.

Luhan este inițiatorul petiției online “STOP discriminării românilor din Marea Britanie”.

În decembrie 2013, europarlamentarul s-a deplasat la Londra pentru a discuta cu reprezentanți ai comunității de români,  pentru a găsi soluții concrete la problemele acestora. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.