Acasă Politic Bucureşti: Andreea Paul despre cazul Rompetrol: „Să oprim fărădelegea Guvernului”

Bucureşti: Andreea Paul despre cazul Rompetrol: „Să oprim fărădelegea Guvernului”

DISTRIBUIȚI

125764 – 30012014Deputatul Andreea Paul, prim-vicepreşedintele PDL, îi cheamă pe toţi contribuabilii români să oprească „fărădelegea” Guvernului Ponta care a decis ştergerea datoriilor mari pe care Rompetrol le are faţă de statul român.

„Aprobată de Parlament, Legea privind memorandumul cu Rompetrol a fost atacată de preşedintele României şi de PDL la Curtea Constituţională. Aceasta a declarat-o neconstituţională. Ponta încearcă acum asumarea guvernamentală. Din nou, instituţiile statului îi atrag atenţia că este ilegal. Consiliul Concurenţei contestă modalitatea în care statul vinde 26,69% din pachetul de acţiuni deţinute la Rompetrol, considerând că vânzarea trebuie făcută printr-o procedură deschisă. Se recomandă iniţierea unei proceduri de vânzare competitive. Mai mult, Consiliul Concurenţei remarcă lipsa din Memorandumul de înţelegere cu Rompetrol a strategiei de vânzare a acţiunilor. Noi toţi pierdem. Se continuă scenariul din 2003, unde aranjamentul fraudulos de privatizare între guvernul Năstase-Patriciu a intrat în vizorul organelor de anchetă, la sesizarea consilierului preşedintelui Ion Iliescu, Ioan Talpeş”, a declarat Andreea Paul.

Ce pierdem? – „Grupul Rompetrol îşi asumă obligaţia de a achita 200 de milioane de dolari statului român contra unui pachet de 26,69% din acţiunile acestuia; statul mai rămâne cu 18% din acţiuni. Prin urmare, rolul statului în adoptarea deciziilor va fi lipsit de orice importanţă. Apar însă nişte posturi recompensă pentru rudele membrilor USL. Operaţiunile contractuale Rompetrol nu au niciun termen limită. Vagă este şi prevederea înfiinţării unui fond de investiţii kazah-roman, în care Rompetrol va deţine 80% din participaţii, iar statul român 20%. N-ar fi de mirare ca după puţin timp acesta să fie declarat falit. Statul, adică noi, contribuabilii, nu avem nicio garanţie privind îndeplinirea obligaţiilor contractuale. Atitudinea noastră contează.

Guvernul Ponta nu apărădecât România interesului personal”, a adăugat prim-vicepreşedintele PDL. – PROMPT MEDIA


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.