Acasă Politic Bucureşti: Aproape 6.000 de militari rămân în zonele afectate de viscol

Bucureşti: Aproape 6.000 de militari rămân în zonele afectate de viscol

DISTRIBUIȚI

125802 – 31012014 – Ministerul Apărării Naţionale continuă, cu 110 militari şi 15 mijloace tehnice, să ajute populaţia din judeţele Buzău, Brăila şi Tulcea afectată de căderile masive de zăpadă, la solicitarea autorităţilor locale.

În municipiul Brăila, militari de la Brigăzile 10 Geniu şi 282 Infanterie Mecanizată, împreună cu reprezentanţii primăriei, transportă şi distribuie alimente persoanelor aflate în dificultate, iar la Făurei şi Scorţaru Nou acţionează în continuare în sprijinul celorlaltor instituţii pentru deszăpezirea căilor de acces, potrivit unui comunicat al MApN.

În judeţul Buzău, militari de la Brigada de Informaţii Militare continuă misiunile de prim-ajutor pentru cetăţenii din localităţile Vâlcele şi Brădeanu, iar cei de la Batalionul 280 Infanterie şi de la Centrul de Instrucţie pentru Operaţii Speciale intervin pentru deszăpezirea şi deblocarea drumurilor din Vâlcele, Rîmnicu-Sărat şi a DN 22, între Râmnicu-Sărat şi Brăila.

Totodată, militarii Batalionului 96 Geniu, cu utilaje de mare putere, acţionează în sprijinul celorlaltor instituţii pentru deszăpezirea căilor rutiere din municipiul Buzău, iar misiuni similare îndeplinesc, la Bobocu, şi militarii Brigăzii Logistice Muntenia.

La solicitarea ISU Tulcea, alţi 40 de militari de la Batalionul 307 Infanterie Marină, cu două autovehicule, vor acţiona pentru deszăpezirea a 50 de case din localităţile Vişina, Jurilovca şi Sălcioara.

Până vineri dimineaţa, MApN a finalizat 118 misiuni la care au participat peste 2.150 de militari cu 221 mijloace tehnice şi menţine în zonele afectate peste 5.800 de militari cu aproape 1.000 de mijloace tehnice, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.