Acasă Politic Bucureşti: Peste 750 de basculante de zăpadă au fost evacuate din Bucureşti...

Bucureşti: Peste 750 de basculante de zăpadă au fost evacuate din Bucureşti noaptea trecută

DISTRIBUIȚI

deszapezire125697 – 28012014 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut responsabililor implicati in programul de deszapezire si combatere a poleiului continuarea eforturilor de evacuare a zapezii de pe arterele orasului si curatarea statiilor RATB, zona trecerilor de pietoni si a trotuarelor.


Potrivit verificarilor facute in teren de inspectorii din cadrul Directiei de Control a Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), pe parcursul noptii trecute, operatorii de salubrizare au actionat cu 327 utilaje si 526 de operatori manuali.

In timpul noptii s-a actionat permanent pe arterele secundare prin pluguire si imprastiere de material antiderapant, astfel incat circulatia rutiera se putea desfasura in conditii bune, potrivit unui comunicat al PMB. Pe arterele principale, aflate deja “la negru”, s-a actionat doar pentru largirea acestora acolo unde a fost necesar si s-a imprastiat material antiderapant pentru prevenirea aparitiei poleiului.

Astfel, au fost stranse 756 de basculante de zapada de pe marile artere din toate cele şase sectoare. Operatorii au intervenit pe strazile care au permis accesul utilajelor de deszapezire, acolo unde actiunea nu a fost ingreunata de masinile parcate.

Evacuarea zapezii este posibila doar pe timpul noptii si se intervine impreuna cu echipajele Brigazii Rutiere si ale Politiei Locale a Municipiului Bucuresti, se mentioneaza in comunicat.

Operatorii de deszapezire actioneaza si astazi pentru curatarea arterelor secundare (in unele cazuri doar largirea acestora) precum si a statiilor si refugiilor RATB.

In ceea ce priveste Directia Generala de Asistenta Sociala, si pe parcursul noptii trecute , au continuat eforturile de identificare si adapostire a persoanelor fara adapost. Astfel, trei echipe mobile ale Directiei Generale de Asistenta Sociala au efectuat monitorizarea la intervale regulate a persoanelor adulte fara adapost care au refuzat adapostirea de la intrarea în vigoare a codului portocaliu in Capitala (46 persoane in evidenta).

In cele trei adaposturi municipale se afla in acest moment 528 de persoane: 13 la Centrul pentru mama si copil, 112 la Adapostul pentru femei, 403 la Adapostul pentru barbati). 76,8% dintre persoanele care au accesat serviciile de adapostire in noaptea de 27-28 ianuarie nu au domiciliul pe raza Capitalei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.