Acasă Politic Bucureşti: Recomandările IGSU

Bucureşti: Recomandările IGSU

DISTRIBUIȚI

125724 – 29012014 – Având în vedere atenţionarea meteorologică valabilă până miercuri la orele 23.00, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) face un apel către toţi cetăţenii să se informeze permanent asupra condiţiilor meteo folosind toate mijloacele de informare şi să nu pornească la drum

decât dacă este necesar, iar în acest caz să echipeze autovehiculele corespunzător anotimpului de iarnă.

Totodată, IGSU) face apel către femeile însărcinate la termen sau cele care ar trebui să nască în perioada imediat următoare, la care se pot adăuga şi gravidele cu risc, pentru care naşterea ar trebui sa se realizeze prin operaţie cezariană, să se cazeze în localităţile unde sunt unităţi spitaliceşti, pentru a putea fi asistate medical în timp util.

De asemenea, IGSU recomandă persoanelor care urmează tratamente cu medicamente să asigure din timp stocurile necesare pentru a nu se afla în imposibilitatea de procurare a acestora.

Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă, cu toate echipajele disponibile, inclusiv cele de pompieri paramedici, vor efectua toate demersurile necesare pentru a salva persoanele aflate în situaţii dificile, prin toate operaţiunile necesare – evacuare, transport, asistare etc.

Pentru a fi pregătiţi să reziste acasă, evitând pe cât posibil drumurile pe distanţe mari, IGSU recomandă cetăţenilor să pregătească o rezervă de alimente, apă şi combustibil, să păstreze la îndemână unelte pentru degajarea zăpezii, iar în măsura posibilităţilor, să asigure mijloace diferite pentru încălzit şi preparat hrana, şi să pregătească mijloace de iluminat independente de reţeaua electrică.

Referitor la starea meteo din Capitală, pentru informarea promptă a cetăţenilor, ISU Bucureşti a transmis avertizarea meteorologică, însoţită de câteva recomandări, pe cele 37 de panouri electronice dispuse în zonele cu trafic intens.

Orice situaţie de urgenţă generată de fenomenele meteorologice trebuie să fie anunţată, în cel mai scurt timp, la numărul unic 112.

·        Urmăriţi cu atenţie, pe toate canalele media, buletinele meteorologice şi recomandările furnizate de autorităţile centrale şi locale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.