Acasă Politic Bucureşti: Veste bună pentru toate femeile din România

Bucureşti: Veste bună pentru toate femeile din România

DISTRIBUIȚI

125407 – 15012014 – Memorandumul pentru semnarea și ratificarea Convenţia privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice (Convenţia de la Istanbul) a fost avizat favorabil de către Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Sănătăţii.

„Convenţia privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice (Convenţia de la Istanbul) este un instrument de referinţă pentru tot ceea ce înseamnă lupta împotriva violenţei asupra femeilor, atât la nivel regional cât şi european. De aceea cred că România trebuie să se alăture cât mai repede statelor care au ratificat sau au semnat deja Convenţia”, a declarat deputatul PSD Ana Birchall.

„În calitate de parlamentar de referință al României în rețeaua parlamentară de pe lângă Consiliul Europei, special constituită pentru combaterea violenţei asupra femeilor, am fost şi rămân o susţinătoare a semnării şi ratificării Convenţiei de la Istanbul. Mă bucur că încă două ministere din Guvernul USL, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Sănătăţii au avizat favorabil Memorandumul de ratificare a Convenţiei, alături de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale şi de Ministerul Afacerilor Externe. Îmi exprim speranţa şi încurajez ca avizarea memorandumului de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi de către Ministerul Justiţiei să aibă loc în cel mai scurt timp”, a specificat Ana Birchall.

„Apreciez deschiderea şi susţinerea de care premierul Victor Ponta a dat dovadă faţă de procesul de semnare şi ratificare a Convenţiei de la Istanbul, exprimată public şi cu ocazia Conferinţei regionale pe tema „Violenţa împotriva femeilor” de la Bucureşti. Sunt convinsă că susţinerea domnului prim–ministru Victor Ponta a avut şi va avea în continuare un rol hotărâtor în semnarea şi ratificarea cu celeritate a Convenţiei”, a evidenţiat deputatul PSD.

La invitaţia lansată de Ana Birchall, reţeaua parlamentară a APCE, special constituită în vederea eliminării violenţei şi discriminării împotriva femeilor a acceptat organizarea la Bucureşti a Conferinţei regionale având ca temă „Violenţa împotriva femeilor şi Convenţia de la Istanbul”. Această conferinţă a avut loc pentru prima oară în România, chiar de Ziua internaţională a luptei împotriva violenţei asupra femeilor, pe 25 noiembrie.

„Ţin să îi mulţumesc încă o dată doamnei preşedinte a Comisiei pentru egalitate şi non – discriminare din APCE, Tina Acketoft, pentru participarea la Conferinţa Regională organizată la Bucureşti în această toamnă. Am demonstrat că România este o voce puternică pe plan regional cât şi european în ceea ce priveşte lupta împotriva violenţei asupra femeilor şi împotriva violenţei de orice fel, semnarea Convenţiei de la Istanbul devine astfel un pas necesar şi firesc”, a declarat Ana Birchall. PROMPT MEDIA

 


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.