Acasă Politic Bucureşti: Cristina Pocora: Premierul nu mai vrea parteneriat cu liberalii, dar aruncă...

Bucureşti: Cristina Pocora: Premierul nu mai vrea parteneriat cu liberalii, dar aruncă vina pe PNL

DISTRIBUIȚI

126320 – 21022014 – Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, afirmă că acţiunile premierului Victor Ponta şi ale PSD din ultimele săptămâni arată încercările “disperate” de a se opune continuării parteneriatului cu liberalii.

Pocora consideră că declaraţiile premierului privind candidatura lui Crin Antonescu la Preşedinţie din opoziţie indică faptul că Victor Ponta şi PSD par să fi decis că merg mai departe în afara formulei USL şi că încearcă să arunce vina pe liberali.

”Declaraţiile lui Victor Ponta arată cum înţelege preşedintele PSD, co-preşedinte al USL, să răspundă efortului PNL de a rezolva această criză creată oricum artificial. PNL a propus soluţii rapide, PSD vorbeşte de prelungirea blocajului încă 45 de zile. PNL şi-a desemnat imediat miniştrii pe locurile vacante, PSD amână de două săptămâni numirea lor. PNL îl aduce pe Klaus Iohannis în Guvern, PSD vine cu Daniel Constantin. PNL a propus CAS scăzut şi scutirea de impozit la profitul reinvestit, PSD cere legea amnistiei şi graţierii. Toate acţiunile lui Victor Ponta şi ale PSD din ultimele săptămâni arată încercările disperate de a se opune prin orice mijloace continuării parteneriatului cu PNL şi cu oamenii susţinuţi de noi în Guvern, în frunte cu Klaus Iohannis”, precizează Pocora, potrivit unui comunicat.

Ea susţine că premierul încearcă să plaseze de la sine PNL în opoziţie.

”În faţa încercărilor repetate şi a eforturilor PNL de a continua respectarea mandatului USL şi a proiectelor cerute de români, Victor Ponta încearcă, iată, să plaseze cu de la sine putere PNL şi pe Crin Antonescu în opoziţie. Cetăţenii au votat ca PSD şi PNL să fie împreună la guvernare, iar Victor Ponta trimite PNL în opoziţie şi încearcă să îi indice drept vinovaţi tot pe liberali. De ce îi este frică domnului Ponta să ne aibă în continuare la guvernare? De ce îi este frică să îl aibă pe Klaus Iohannis drept vicepremier? Aşa cum şi-ar dori să aranjeze în Guvern miniştrii PNL după bunul său plac, punându-l pe Klaus Iohannis la Finanţe, deşi acesta este pregătit pentru Interne, la fel de arbitrar Victor Ponta ar vrea să reaşeze configuraţia politică şi

realocă, după propriul interes, votul românilor’, a mai declarat purtătorul de cuvânt al PNL. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.