Acasă Politic Bucureşti: Şeful misiunii FMI: Arieratele întreprinderilor de stat – ţintă ratată

Bucureşti: Şeful misiunii FMI: Arieratele întreprinderilor de stat – ţintă ratată

DISTRIBUIȚI

125870 – 04022014 – Şeful delegaţiei misiunii Fondului Monetar Internaţional în România, Andrea Schaechter, a spus că FMI este şi optimist, dar şi precaut în ceea ce priveşte relaţia cu guvernul României.„Programul convenit cu guvernul României este în parametri”, a spus Andrea Schaechter.

Ea a apreciat că anul agricol bun şi reducerea TVA la pâine ar putea fi considerate cauze ale scăderii inflaţiei.

„Suntem optimişti că România va continua performanţa foarte bună în ceea ce priveşte exporturile şi estimam o creştere a cererii interne.

„Ratele la care se împrumută România au scăzut la nivele istorice”, a spus Andrea Schaechter într-o conferinţă de presă la sediul Băncii Naţionale a României.

Şeful misiunii FMI a menţionat şi rata absorbţiei fondurilor europene, despre care ea afirmă că „poate da la rândul ei un impuls creşterii economiei”.

„Din cele cinci ţinte orientative, patru au fost respectate, singura ratată fiind ţinta privind arieratele întreprinderilor de stat.

„Deficienţele din sistem arata că statul încă nu îşi plăteşte facturile la timp, ceea ce daunează activităţii economice”, a mai spus Andrea Schaechter.

Economia României va creşte cu 2,2 la sută , anul acesta, estimează Fondul Monetar Internaţional, care a prezentat, în această dimineaţă rezultatele misiunii de două săptămâni, desfăşurată la Bucureşti.

Anul trecut, avansul a fost de 2,8 la sută – anul agricol bun dar şi exporturile, au fost printre factorii care au determinat acest lucru. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.