Acasă Politic Bucureşti: Încă şapte ani de închisoare pentru Ioan Lascău, fost adjunct la...

Bucureşti: Încă şapte ani de închisoare pentru Ioan Lascău, fost adjunct la DGFP Bihor

DISTRIBUIȚI

126169 – 17022014 – Curtea de Apel Bucureşti (CAB) l-a condamnat pe Ioan Lascău, fost director general adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor, la şapte ani închisoare şi interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât şi pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective, de a ocupa o funcţie

implicând exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

 

De asemenea, instanţa l-a obligat pe Ioan Lascău la plata către stat a sumei de 10.000 lei cheltuieli judiciare.

Decizia CAB este definitivă

Ioan Lascău a fost trimis în judecată de către DNA la data de 21 decembrie 2006 pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care prejudiciul a fost estimat la peste 1.800.000 de lei.

Ioan Lascău a fost acuzat de procurorii anticorupţie că, în decembrie 2003, a cerut 1.850.000 lei de la directorul unei societăţi comerciale din Oradea, pentru a interveni pe lângă funcţionari din cadrul Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, în vederea decontării preferenţiale a unor plăţi restante în valoare de aproximativ 185 miliarde lei vechi, pentru lucrări efectuate de societatea orădeană în beneficiul Administraţiei Naţionale Apele Române S.A.

Judecarea dosarului în care Ioan Lascău este acuzat de trafic de influenţă a început în decembrie 2006, iar de atunci el a fost şi condamnat şi achitat, niciodată, însă, printr-o decizie definitivă. În prezent, fostul şef al Direcţiei de Finanţe Bihor se află în închisoare, întrucât are de executat o pedeapsă de trei ani după ce a fost găsit vinovat într-un dosar de evaziune fiscală, spalare de bani şi luare de mită. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.