Acasă Politic Bucureşti: Noua structură a Guvernului, o necunoscută

Bucureşti: Noua structură a Guvernului, o necunoscută

DISTRIBUIȚI

126067 – 12022014 – Premierul Victor Ponta a anunțat, marți, la finalul ședinței USL, că nu s-a ajuns la un consens pe noua structură guvernamentală propusă și că se va mai discuta pe acest subiect până când se va ajunge la viziunea tuturor partidelor.

”Nu avem o decizie și mi se pare corect să vă informez. A existat o propunere din partea mea ca Guvernul să meargă luni cu o nouă formulă guvernamentală care să-l cuprindă pe Klaus Iohannis ca ministru de Interne și vicepremier și să includă și încă trei vicepremieri. Să fie reprezentate toate cele patru partide din USL și să prevadă o formă de colaborare în cadrul Guvernului. Eu am propus ca toate cele patru partide să fie reprezentate la nivel de vicepremier”, a explicat președintele PSD.

Acesta a propus șefilor din USL ca, în noua structură guvernamentală, să se menționeze trecerea a patru miniștri delegați în formula de miniștri ”plini”, lucru asupra căruia iarăși nu s-au putut decide liderii USL.

”Ca premier, voi face tot ce ține de mine ca acest consens să fie întrunit. Nu ne-am înțeles pe toată formula cu care să merg eu în fața Parlamentului; nu poate să fie chemat să se pronunțe doar asupra unei mici schimbări de procedură solicitate de domnul Antonescu. Nu se poate face restructurarea, nu este serios și responsabil să merg în fiecare săptămână să cer un nou vot în Parlament”, a completat Ponta.

Premierul a menționat că ședințele din cadrul USL vor continua până când se va ajunge la o variantă acceptată de toate cele patru partide din cadrul Uniunii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.